Голова облдержадміністрації запрошує лідерів студентського самоврядування Волині разом працювати над розвитком області

Голова облдержадміністрації запрошує лідерів студентського самоврядування Волині разом працювати над розвитком області

15.10.14 08:22 0 701
Голова облдержадміністрації запрошує лідерів студентського самоврядування Волині разом працювати над розвитком області. Таку пропозицію Володимир Гунчик озвучив під час зустрічі з студентами в рамках роботи «Школи лідерів - 2014», яка відбулась на базі на базі Шацького лісового коледжу ім. В. Сулька, 13 жовтня.

«Країна потребує нових облич, креативних людей. Президент дав усім чітко зрозуміти, що повернення до старої системи немає. І Закон про люстрацію змусить величезну кількість чиновників залишити свої посади», - насамперед зауважив він.

Володимир Гунчик поінформував лідерів студентського самоврядування про те, що в ОДА оголошено конкурс на формування кадрового резерву: «Ви – молоде покоління, надія українського суспільства. Подавайте свої пропозиції і долучайтеся до роботи у владних структурах. Особливо потреба виникає у спеціалістах зі знаннями іноземних мов, адже відкриті ворота для України говорять про те, що ми маємо бути вже готовими презентувати потенціал області в Європі. І для цього потрібні нові кадри. Ми – готові взяти на роботу студентів за контрактом або сумісництвом».

У рамках роботи «Школи лідерів -2014» голова студентської ради при ОДА Неля Жиговець поінформувала про роботу Студентської ради за поточний рік та озвучила план на 2015. За її словами, лідери студентського самоврядування продовжували втілювати низку соціальних проектів, розпочатих ще у 2010 році; організовували низку благодійних заходів, навчань та семінарів.

Наступного ж року Студентська рада працюватиме у трьох напрямках: навчально-юридичному, культурно-масовому та інформаційному. В їх планах зреалізувати шість масштабних проектів, які і презентували студенти. Так, Андрій Мошковський, студент Національного університету харчових технологій, запропонував проект з вивчення іноземних мов в онлайн-режимі; у студента Луцького національного технічного університету Владислав Індика інша ідея – проект «Що? Де? Коли?» - для поглибленого вивчення історії своєї країни; Михайло Баранов, студент Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського розробив проект «Рука допомоги», мета якого – збір коштів для військових. Втілити його планують наприкінці листопада. Єлизавета Ходабахш, студентка Коледжу технологій бізнесу та права СНУ ім. Лесі Українки, разом з одногрупниками працюватиме на підвищенням статусу вищих навчальних закладів. Студент Луцького кооперативного коледжу Ігор Герасимчук розроблятиме серію студенсткьих роликів на тему «Як провести час за 50 грн». У свою чергу, Юрій Бігун озвучив проект з IT-технологій.

Під час зустрічі Неля Жиговець озвучили низку нагальних проблем, зокрема, студентське самоврядування потребує окремого приміщення для роботи та оргтехніки, а також покращення умов проживання в студентських гуртожитках.

Голова облдержадміністрації запевнив лідерів студентського самоврядування у своїй підтримці та пообіцяв сприяти.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Україні стартує «Лінія ...

КОМЕНТАРІ