Лучани вшанували пам'ять борців за волю та незалежність України

Лучани вшанували пам'ять борців за волю та незалежність України

15.10.14 11:32 0 831
14 жовтня в Україні поряд зі святом Покрови Пресвятої Богородиці відзначають й День українського козацтва та 72-гу річницю створення Української Повстанської Армії. у нашому місті відбулося ряд заходів з цієї нагоди.

На Замковій площі зібралося декілька сотень лучан, аби вшанувати пам'ять всіх, хто загинув у боротьбі за незалежність України. Участь у заході взяли й голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, голова обласної ради Валентин Вітер, Луцький міський голова Микола Романюк, секретар міської ради Сергій Григоренко. На початку священослужителі УПЦ КП на чолі з митрополитом Михаїлом відслужили молебень. Потому присутні поклали квіти до пам'ятного знаку Жертвам політичних репресій.

Після цього учасники пройшли пішою ходою вулицями міста від Замкової площі до меморіального комплексу “Вічна Слава”, де біля могили Героя Небесної Сотні Василя Мойсея відбулося вшанування борців за волю і незалежність України.

Звертаючись до присутніх, міський голова Микола Романюк привітав усіх зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, Днем українського козацтва та черговою річницю створення Української Повстанської Армії. Він наголосив, що 2014 рік став переломним у сучасній історії держави. “Події на Майдані остаточно поставили крапку у виборі європейського вектору розвитку нашої країни. Під час зимових подій загинуло багато молодих хлопців. Одним з них є й Василь Мойсей. Біля його могили хотілося б віддати шану пам'яті всім загиблим під час Революції гідності”, - наголосив він.

Микола Романюк відзначив, що цей рік - складний для нашої держави. “В останні місяці ми провели в останню путь 16 лучан, які загинули у зоні АТО. Загалом, більше 70 волинян віддали своє життя, захищаючи нашу державу на Сході України. багато мешканців області у складі військових підрозділів, добровольчих батальйонів захищають цілісність України”, - додав міський голова.

Він попросив присутніх хвилиною мовчання вшанувати пам'ять тих, хто в різні часи віддав своє життя у боротьбі за волю, незалежність, територіальну цілісність України.

Також повідомив, що у 2015 році на меморіальному комплексі “Вічна Слава” буде споруджено стелу пам'яті Героїв Майдану. Крім того, поруч з нею встановлять й стелу пам'яті загиблих у ходів проведення антитерористичної операції.

До присутніх звернулися й голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, голова обласної ради Валентин Вітер, голова Братства ветеранів ОУН-УПА Волинського краю імені полковника Клима Савура Василь Кушнір, представники Самооборони майдану Сергій Мерчук, батальйону територіальної оборони “Айдар” Андрій Омельчук, боєць батальйону територіальної оборони “Азов” Павло Данильчук, брат Василя Мойсея Роман та учень Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Сергій Маціюк.

Потому Микола Романюк подякував усім, хто прийшов вшанувати пам'ять борців за волю і незалежість України.

На завершення заходу присутні виконали Державний Гімн України.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Рівному „КАТП 1728” ...
Наступна новина: Впродовж останніх 4-ох ...

КОМЕНТАРІ