В арт-галереї “Луцьк” відкрили виставку “Ось де, люди, наша слава, слава України!”

В арт-галереї “Луцьк” відкрили виставку “Ось де, люди, наша слава, слава України!”

15.10.14 14:46 0 617
В арт-галереї “Луцьк” відбулося відкриття виставки робіт учнів Луцької художньої школи “Ось де, люди, наша слава, слава України!”. Діти представили малюнки, які виконували на уроках патріотизму, що були започатковані з першого вересня. У картинах вони показали свою любов до рідної землі і бачення подій, які відбуваються на сході України.

Юних художників з відкриттям експозиції прийшли привітати начальник управління культури обласної державної адміністрації Валерій Дмитрук, начальник управління культури міської ради Тетяна Гнатів та знані у нашому краї своєю патріотичною позицією ­ ветеран національно-визвольних змагань Василь Кушнір і сотник добровольчого батальйону “Айдар” Андрій Омельчук.

Про доробок вихованців школи та події, які спонукали до написання тих чи інших картин, історії, які стали основою окремих сюжетів, розповів директор художньої школи Іван Гаврилюк.

Василь Кушнір поділився спогадами зі школярами, як в 11 років став на шлях боротьби за незалежність України, як формувався його світогляд і 14 важких років каторги, які не зламали патріотичного духу. Він все своє життя працював, щоб Україна утверджувалася, як сильна і могутня держава. Прикладом цього є створення ним народної аматорської хорової капели “Посвіт”, яка цими днями відзначає 25-річчя.

Діти подарували Андрію Омельчуку 40 малюнків, які він повезе своїм бойовим побратимам у зону АТО. “ Я не міг спокійно дивитися на малюнки, де зображені сльози матерів і голуби миру. Це і є свідченням того, що ми миролюбна нація, ніколи ні на кого не нападаємо, але готові дати відсіч ворогові”. Він розповів, що бійці носять біля серця іконки і дитячі малюнки, які є своєрідними оберегами і запевнив, що зроблять усе можливе, щоб на нашу землю знову прийшов мир, не страждали діти, не плакали матері.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ