У Луцьку відбувається фестиваль патріотичної пісні «У піснях мого народу – доля України»

У Луцьку відбувається фестиваль патріотичної пісні «У піснях мого народу – доля України»

15.10.14 08:05 0 773
На Театральному майдані відбувається обласний фестиваль патріотичної пісні «У піснях мого народу – доля України».

Учасники заходу спільно виконали Державний Гімн України та вшанували хвилиною мовчання загиблих героїв за волю України. Благословили фестиваль священнослужителі Свято-Троїцького кафедрального собору. Привітала його учасників та гостей з великим православним святом заступник голови обласної державної адміністрації Світлана Мишковець. Вона передала найщиріші вітання від голови облдержадміністрації Володимира Гунчика та побажала, щоб Пресвята Богородиця оберігала Україну від усяких негараздів.

У фестивалі беруть участь професійні виконавці, аматорські колективи – вокальні, інструментальні, фольклорні гурти, ансамблі народної пісні та хорові колективи. Програму фестивалю складають авторські героїко-патріотичні та українські народні пісні (історико-патріотичні, козацькі, стрілецькі, повстанські), інструментальні твори, уривки з вистав, хореографічні та літературно-музичні композиції героїко-патріотичної тематики.

У рамках заходу також експонується: виставка робіт майстрів народного мистецтва «Не кане в лєто древнє ремесло»; виставка фоторобіт - «Моя країна – Україна». Відбувається збір дитячих малюнків «Солдату для перемоги!».

Під час фестивальних заходів проходить благодійна акція зі збору кошів та теплого одягу для потреб Української армії.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Співпраця між ДСНС України ...

КОМЕНТАРІ