В Луцьку народна аматорська хорова капела “Посвіт” відзначає 25-річчя

В Луцьку народна аматорська хорова капела “Посвіт” відзначає 25-річчя

15.10.14 10:13 0 779
У Палаці культури міста Луцька відбулися урочистості з нагоди 25-річчя народної аматорської хорової капели “Посвіт”. Вони розпочалися літературно-музичною композицією, під час якої виконувалися твори з репертуару колективу різних років.

Начальник управляння культури Тетяна Гнатів коротко розповіла про славну історію колективу, який народився в непростих умовах протистояння, з ініціативи заслуженого працівника культури України Ростислава Григоровича Кушнірука. Учасників капели об'єднала любов до України, народної пісні. Колектив повернув з небуття чималий пласт української культури, дав нове життя повстанським, стрілецьким пісням. Вперше у виконанні “Посвіту” за довгі роки мовчання на Волині зазвучали гімн “Ще не вмерла України...”, “Ой, у лузі червона калина”, “Не пора, не пора” та інші відомі натепер стрілецькі та повстанські пісні. В репертуарі капели - пісні М.Лисенка, М.Вербицького, Д.Січинського, М.Леонтовича та волинських композиторів, а також народні пісні, патріотична та духовна музика, пісні в обробці Ростислава Кушнірука.

„Посвіт”- незмінний учасник фестивалів-конкурсів повстанських і стрілецьких пісень „Волинь повстанська”, „За волю України”.

За високу виконавську майстерність колективу присвоєно почесне звання “народний аматорський ”.

Тетяна Гнатів вручила Подяку міського голови колективу народної аматорської хорової капели “Посвіт” комунального закладу «Палац культури міста Луцька» (засновник колективу - заслужений працівник культури України Кушнірук Ростислав Григорович, художній керівник та диригент Гас Алла Василівна) за активну творчу культурно-просвітницьку діяльність, вагомий внесок у розвиток і популяризацію аматорського хорового мистецтва, а також з нагоди 25-ої річниці створення капели. Також нагородила найактивніших учасників хору Подяками управляння культури міської ради.

Колективу аплодували у Палаці «Україна», на майдані Незалежності в місті Києві під час святкування 50, 60, 65-річчя Української Повстанської Армії. Знають “Посвіт” в усіх куточках Волині, у Рівненській, Хмельницькій, Чернігівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Львівській, Житомирській та Запорізькій областях. Презентували учасники українську пісню і в Польщі та Білорусі. За його патріотичну позицію, активну участь культурно-мистецьких заходах Волині Подяку управління культури обласної державної адміністрації вручила заступник начальника управління культури облдержадміністрації Марія Назаревич.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Рівному громадяни ...
Наступна новина: У День захисника України ...

КОМЕНТАРІ