В Закарпатській області розповіли як це бути рятувальником, дізнавались студенти УжНУ

В Закарпатській області розповіли як це бути рятувальником, дізнавались студенти УжНУ

15.10.14 15:35 0 655
14 жовтня, до вогнеборців 14-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Ужгород Управління ДСНС України у Закарпатській області завітали студенти третього курсу географічного факультету Ужгородського національного університету разом зі своїм наставником Феліксом Гербутом. Такі екскурсії вже стали доброю щорічною традицією для даного факультету, адже програмою підготовки спеціалістів лісового та содово-паркового господарства передбачено вивчення дисципліни «Лісова пірологія». Тож питання лісових пожеж, загорань в екосистемах та методів щодо їхньої ліквідації для студентів цього факультету є досить важливими.

Рятувальники роз’яснили молоді як за допомогою первинних засобів пожежегасіння приборкати полум’я на початковій стадії. Окремо увага акцентувалася на процесі гасіння великих пожеж за допомогою спеціального обладнання, яке знаходиться на озброєнні рятувальників.

Окрім цього всі бажаючі могли приміряти бойове спорядження та апарати для захисту дихання в задимленому середовищі. Рятувальники надали можливість кожному відчути себе в ролі справжнього вогнеборця.

Цікавили студентів і статистичні дані щодо пожеж та надзвичайних ситуацій в області. Акцентували увагу присутніх і на причинах, внаслідок яких найчастіше виникають пожежі у краї. Незабули рятувальники нагадати й правила пожежної безпеки та порядок дій під час виникнення різного роду надзвичайних ситуацій чи пригод.

Наостанок, підлітки подякували рятувальникам за цікаву екскурсію та пообіцяли у подальшому дотримуватись правил безпечного життя.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Йосиф Ситник: ...
Наступна новина: Волинь: газеті ...

КОМЕНТАРІ