В Закарпатській області юні гості відвідали Берегівський райвідділ міліції

В Закарпатській області юні гості відвідали Берегівський райвідділ міліції

15.10.14 14:01 0 663
Днями міліціонери Берегівщини провели круглий стіл з учнями Берегівської cпеціалізованої школи-інтернату.

Учасниками зібрання були керівники сектору кадрового забезпечення, відділу кримінальної міліції у справах дітей, старший інспектор ДАІ.

Під час зустрічі обговорили чимало важливих питань, які цікавили юних гостей. Зокрема, тему крадіжок. Дітей цікавило, чи можна збирати фрукти, горіхи та овочі на садибах громадян. На що відповідь правоохоронців була - однозначною ні, без дозволу господаря це вважається крадіжкою. А за вчинення крадіжки, зважаючи на такі обставини, як сума завданих збитків та спосіб вчинення (з проникненням чи вільним доступом), вік особи настає відповідальність.

Підняли міліціонери і таку проблему, як крадіжки мобільних телефонів серед учнів. Правоохоронці запевнили, що крадений телефон у будь-якому випадку буде знайдено, а крадію загрожує кримінальна відповідальність.

Начальник кримінальної міліції у справах дітей Олександр Михайлов зупинився на негативних наслідках на організм підлітка куріння та вживання алкоголю. Звернув увагу на те, що згубних залежностей набагато складніше позбутися у майбутньому, якщо вони формуються у молодому віці. Школярі активно спілкувалися між собою на цю тему. Почуті деталі про наслідки впливу нікотину, алкоголю та наркотиків на дитячий організм змусили дітей серйозно замислитись.

Старший інспектор ДАІ Василь Катран нагадав дітям про правила дорожнього руху для пішоходів. Розповів про необхідність дотримуватися таких правил та про наслідки, до яких може призвести несумлінне дотримання ПДР.

Учнів випускних класів цікавило і таке питання, як обрання професії працівника ОВС. На це запитання дав вичерпну відповідь начальник сектору кадрового забезпечення Віталій Михайлов. Він пояснив, де саме знаходяться навчальні заклади системи МВС, які вступні іспити необхідно здавати при поступленні до таких закладів.

Дирекція інтернату висловила подяку працівникам відділу КМСД Берегівського райвідділу міліції, зокрема Олександру Михайлову, який систематично спільно із вихователями проводить профілактичну роботу з учнями школи. Завдяки чому зменшилася дитяча злочинність серед вихованців. На даний час на профілактичному обліку в міліції знаходиться лише один учень інтернату.

На завершення для юних гостей провели екскурсію по райвідділу міліції, під час якої вони мали змогу детальніше ознайомитися з повсякденною роботою працівника міліції.

Яна Денисюк

Берегівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: V Міжнародний конкурс ім. ...

КОМЕНТАРІ