В Закарпатській області профспілка атестованих працівників ОВС опікується соціальним захистом працівників міліції, які брали участь в АТО

В Закарпатській області профспілка атестованих працівників ОВС опікується соціальним захистом працівників міліції, які брали участь в АТО

15.10.14 08:02 0 729
Соціальний захист правоохоронців, на переконання міліцейської профспілки, має бути прирівнений до віськовослужбовців.

На особливому контролі в ПАП ОВС Закарпатської області стоять питання соціальної, юридичної, матеріальної підтримки працівників міліції, які брали участь в антитерористичній операції на Сході України.

Протягом травня–вересня підрозділам ОВС Закарпаття, які несли службу по охороні громадського порядку на кордоні і в зоні проведення антитерористичної операції, була виділена значна матеріальна допомога.

Не залишаються поза увагою профспілки і їхні сім′ї. Так, з допомогою голів первинних профспілкових організацій МРВ та УМВС отримується інформація, хто із членів сімей працівників ОВС, які знаходяться у відрядженні в зоні АТО, потребує матеріальної допомоги, і така допомога їм надається.

Учасниками АТО надається медична допомога. Загалом надано більше 10000 гривень на закупівлю медикаментів.

Керівництву УМВС області надаються конкретні пропозиції щодо покращення правового і соціального захисту працівників даної категорії та членів їх сімей.

Водночас в Україні виникла правова колізія в законодавстві. В разі смерті або отримання інвалідності правоохоронцем під час несення служби в зоні АТО, його сім′я отримує компенсаційні виплати в сумі від 100 до 150 тисяч гривень. Водночас родина військовослужбовців – 609 тисяч гривень. Тобто виходить так, що життя військового «цінніше» за життя міліціонера в чотири рази…

Профспілка атестованих працівників міліції виступає за встановлення єдиних правил виплати компенсацій учасникам АТО.

З ініціативи ПАП у Верховній Раді зареєстровано проект закону щодо розміру одноразової допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності працівника міліції. Цим законопроектом ми намагаємося відстояти позицію єдиного підходу і для військових, і для правоохоронців.

В разі затягування розгляду Верховною Радою цього питання, профспілка залишає за собою законне право на підготовку до проведення акцій протесту.

Валерій Менджул,

голова Закарпатської обласної організації ПАП ОВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кожний працівник Mercedesa ...
Наступна новина: В Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ