Івано-Франківськ: в місті відкрили дошку вояку УПА Фотію Володимирському

Івано-Франківськ: в місті відкрили дошку вояку УПА Фотію Володимирському

15.10.14 08:00 0 786
14 жовтня, у День Покрови, в Івано-Франківську відкрили анотаційну дошку Фотію Володимирському — вояку УПА, в'язню концтаборів, багаторічному голові Братства ОУН-УПА Карпатського краю

Таблиця розміщена за адресою Лепкого,46 — на будинку, де знаходиться офіс Братства ОУН-УПА Карпатського краю. Її відкривали онучка Фотія Володимирського Ірина Володимирська, секретар Івано-Франківської міськради Микола Вітенко та нинішній голова Братства ОУН-УПА Степан Гах.

Онука Фотія Володимирського, Ірина Володимирська згадує, хоч Фотій Володимирський родом з Волині, він щиро полюбив Івано-Франківськ, а ще більше — Україну. І повсякчас нагадував молоді, якими вони мають бути, справжніми патріотами України. А в побуті був лагідним, і любив співати пісень онукам.

Секретар міської ради Микола Вітенко впевнений — Фотій Володимирський — справді непересічна особистість.

«В 19 років він вже пізнав, що таке війна, отримав поранення. За свою проукраїнську позицію 23 роки працював в радянських шахтах на засланні. Але цю людину так і не зламали. Він до останнього надихав молодь на подвиги своїми промовами фактично на кожному громадському заході», — каже Вітенко.

Спеціальний код, розміщений на таблиці, допоможе франківцям та туристам з мобільними пристроями оперативно дізнатися про постать Володимирського з тематичного сайту у мережі інтернет.

Відкриття анотаційної дошки відбулося в рамках реалізації програми “Івано-Франківськ — місто героїв”.

Опісля відкриття анотаційної дошки, від будинку на Лепкого,46 вирушила традиційна хода вояків УПА на загальноміське віче.

Матеріали - galka.if.ua

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Материалы из которых ...
Наступна новина: Кожний працівник Mercedesa ...

КОМЕНТАРІ