В Івано-Франківській області на свято Покрови у селі Старуня Богородчанського району відкрили підрозділ місцевої пожежної команди

В Івано-Франківській області на свято Покрови у селі Старуня Богородчанського району відкрили підрозділ місцевої пожежної команди

15.10.14 11:45 0 728
У сонячний і теплий день великого християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці – заступниці та покровительки запорізького козацтва у селі Старуня Богородчанського району на Івано-Франківщині відбулася знаменна подія – урочисте відкриття підрозділу місцевої пожежної команди, в якому взяли участь керівництво Управління ДСНС в області та працівники Богородчанського райвідділу Управління, запрошені почесні гості та громада села.

Начальник Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Володимир Чернецький зазначив, що створення саме у Старуні підрозділу місцевої пожежної команди – це ще один крок до безпечного життя краян та збереження їхнього майна. І це відкриття є спільною громадською справою, до якої долучилася і районна влада, і Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області, і ініціативна громада села. Також Володимир Володимирович побажав членам місцевої пожежної команди здоров’я і традиційних «сухих рукавів».

Перший заступник голови Богородчанської РДА Володимир Лемчак у своєму виступі підкреслив, що саме з громадської ініціативи, з бажання змінити життя на краще і починається держава. Також він сказав, що це перший підрозділ у районі, і він є хорошим прикладом для наслідування. Кожен із промовців, а це були представники громадськості села, вітав із цією знаменною подією місцевих мешканців, адже дійсно вдалося вирішити багаторічну проблему і збулася мрія всієї громади.

А ініціатива належить сільському голові Івану Мосюку, котрий завдяки своєму невтомному ентузіазму та підтримці влади і громади втілив багаторічну мрію у життя.

Почесні гості перерізали символічну стрічку до невеликого, але комфортного приміщення. Настоятелі місцевих церков освятили пожежний автомобіль та благословили усіх членів пожежної команди. Благословення Боже старунським рятувальникам потрібне особливо, адже попереду – тривожні бойові будні. На плечі цієї пожежної команди лягає відповідальність за безпеку не лише місцевої громади, а й мешканців найближчих сіл – Жураків та Монастирчани.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Колегія обласного ...

КОМЕНТАРІ