Особистості

За Україну, за її волю…

Особистості За Україну, за її волю…

15.10.14 14:26 0 774
Поки на східних теренах чимало місцевих міліціонерів, немов щурі втікають з корабля, який тоне, їхні колеги із добровольцями їдуть у зону антитерористичної операції, аби захистити рідну неньку. Не з лякливих виявився й старший інспектор взводу забезпечення супроводжень управління ДАІ ГУ МВС України у Львівській області капітан міліції Сергій Альохін, котрий в числі перших відбув на Донбас. Поспілкуватися з ним нещодавно випала честь нашому кореспондентові.

Бойові завдання у зоні АТО

Коли у червні розпочалася друга стадія антитерористичної операції на Львівщині серед правоохоронців почали набирати добровольців у зону АТО. Захищати Україну вирішив капітан міліції Сергій Альохін. Його одразу ж підтримали прапорщик міліції Руслан Дуда, старший лейтенант міліції Юрій Новосядло та інші колеги із взводу забезпечення супроводжень управління ДАІ ГУ МВС України у Львівській області. До ініціативних правоохоронців долучилися інспектор Стрийського взводу обласного батальйону автоінспекції Микола Хома та кілька працівників ДАІ міста Львова.

Усіх добровольців відрядили до міста Ізюм Харківської області, а під час активної фази антитерористичної операції скерували до Луганської області.

– Прибувши у зону проведення АТО, ми дізналися, що сепаратисти незаконно заволоділи службовими легковиками працівників Державтоінспекції, – розповідає Сергій Альохін. – Тож усі наші автомобілі ми позначили жовтою лентою, аби їх можна було розпізнати. Спершу ми несли службу на блокпості поблизу Слов'янська. Під час несення служби ми зупиняли та перевіряли автомобілі. Нерідко затримували громадян із російськими паспортами та підозрілих осіб, які перебували у розшуку. Одного разу виявили чоловіка, в якого було посиніле плече. Одразу стало зрозуміло, що затриманий отримав синці від приклада автомата, з якого цілив в українських бійців…

Якось під час чергування на блокпосту Сергій Альохін разом з колегами зупинив шість вантажівок «КАМАЗ». Водії пред'явили документи, в яких було зазначено, що в автомобілях везуть насіння. Під час огляду авто з'ясувалося, що порушники перевозять ще й солярку. Дізнавшись, що водії насправді транспортують дизпаливо для сепаратистів, працівники ДАІ завернули вантажівки назад.

Згодом бригаду львівських автоінспекторів перекинули у Красний Лиман Донецької області. Спершу вони оселилися у готелі, в якому попередньо «хазяйнували» сепаратисти. Поруч з ними розмістилися працівники спеціального загону міліції Полтавської області. У денний час правоохоронці патрулювали на вулицях Красного Лимана та на під'їздах до міста. А уночі охороняли свій тимчасовий притулок.

– Спершу у місцевих магазинах не було можливості щось придбати, а до банкоматів практично не надходила готівка, – пригадує Сергій Альохін. – Втім менш, ніж за два тижні військові зробили коридор. До магазинів почала потсупати продукція й життя у місті почало відновлюватися. Згодом й завершилася наша місія на Донбасі.

Поруч з ним злочинцям непереливки

Капітан міліції Сергій Альохін працює у Державтоінспекції Львівщини понад 20 років, з яких більшість віддав службі у міській Державтоінспекції та обласному батальйоні ДАІ. Нині він служить старшим інспектором взводу забезпечення супроводжень обласного управління ДАІ. За роки своєї роботи Сергій Миколайович встиг затримати чимало викрадачів автомобілів та різномастих злочинців. Про деякі з цих випадків він охоче розповів мені:

– Під час несення служби на об'їзній дорозі Миколаєва ми помітили, як на великій швидкості мчать «Жигулі». Легковик не зупинився на нашу вимогу. Ми разом з напарником Миколою Адамчуком розпочали переслідування автомобіля-втікача. Поблизу села Дроговиж його вдалося наздогнати. Правопорушник вискочив з авто і кинувся втікати. Втім, за лічені хвилини його було затримано. Оглянувши салон автомобіля, я помітив, що зламано замок запалювання. Про цю подію одразу ж повідомив до чергової частини обласного управління ДАІ. Під час розмови з черговим з'ясувалося, що автомобіль не перебуває у розшуку. Коли ж керівництво Державтоінспекції скерувало за місцем проживання власника наших працівників, з'ясувалося, що автомобіль викрали, поки чоловік спав. А напередодні святкування дня перемоги Сергія Альохіна разом з колегами відрядили до Одеси. Під час патрулювання у центрі міста він із прапорщиком міліції Русланом Дудою помітили бійку. Відтак один з молодиків почав втікати. Правоохоронці кинулися навздогін. Після затримання злочинця до автоінспекторів підбігла жіночка, котра розповіла, що правопорушник зірвав з її шиї золотий ланцюжок. Відтак зловмисника було передано до місцевого райвідділу міліції. За даним фактом було порушено кримінальне провадження.

Під час своїх трудових буднів капітан міліції Сергій Альохін разом з колегами беруть участь у оперативно-профілактичних відпрацюваннях, супроводжують екскурсії з дітьми. Цьогоріч улітку та восени їм також доводилося надавати супровід військовій техніці, яка прямувала на Яворівський полігон та військовослужбовців, які вирушали на схід. Автоінспекторам випало за честь супроводжувати українських героїв: бійців 24-ої окремої залізної механізованої та 80-ої аеромобільної бригад, котрі поверталися із зони антитерористичної операції.

Юрій СКОБАЛО,

Газета «Міліцейський кур'єр»

На фото: старші інспектори взводу супроводу капітан міліції Сергій Альохін, прапорщик міліції Руслан Дуда та старший лейтенант міліції Юрій Новосядло у зоні АТО та перед виїздом на службу
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Усі питання, пов’язані із ...

КОМЕНТАРІ