Правоохоронці Львівщини вилучили майже 63 тисячі рослин снодійного маку

Правоохоронці Львівщини вилучили майже 63 тисячі рослин снодійного маку

15.10.14 12:43 0 625
На Львівщині завершилася загальнодержавна оперативно-профілактична операція «Мак-2014», яка тривала з 20 травня по 26 вересня. Найбільше фактів незаконних посівів працівники міліції виявили у Жидачівському, Камянко–Бузькому, Буському, Жовківському та Сокальському районах.

Мета операції спрямована на виявлення та знищення незаконних посівів маку, конопель та перекриття каналів надходження цих рослин у незаконний обіг. Крім того, затримання, притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності причетних осіб, які скоюють такі правопорушення.

«Протягом операції ми здійснили 9264 перевірки щодо незаконного вирощування нарковмісних рослин. Перевірено 98 сільськогосподарських підприємств та 9166 присадибних ділянок», - розповів т.в.о. начальника Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків ГУМВС України у Львівській області підполковник міліції Олексій Кузьменко.

Під час проведення таких перевірок було виявлено 158 фактів незаконних посівів на присадибних ділянках. Виявлено 62747 незаконно висіяних рослин з них - 62265 головок снодійного маку та 482 рослин коноплі. Усі незаконно вирощені рослини працівники міліції вилучили.

Як розповів Олексі Кузьменко, за 190 фактами правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст. 310 ( посів або вирощування снотворного маку чи конопель) КК України. Максимальне покарання згідно статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Найбільше фактів незаконних посівів працівники міліції виявили у Жидачівському, Камянко–Бузькому, Буському, Жовківському та Сокальському районах.

До прикладу, на присадибній ділянці 45-річної мешканки одного зі сіл Кам'янка–Бузького району було виявлено та вилучено 5974 рослин снодійного маку. У мешканки іншого села, того ж району, правоохоронці виявили понад 2900 насіяних нарковмісних рослин. Понад дві тисячі рослин снодійного маку працівники міліції вилучили на присадибній ділянці 53-річної мешканки міста Радехів.

Усі вилучені рослини скеровано на експертизу в НДЕКЦ при ГУМВС України у Львівській області.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області,

за матеріалами УБНОН ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ