На Львівщині міліціонери викрили підприємство, яке спеціалізувалося на

На Львівщині міліціонери викрили підприємство, яке спеціалізувалося на "телевізійному піратстві"

15.10.14 08:09 0 740
З приміщення, звідки здійснювалася ретрансляція телеканалів, співробітники міліції вилучили 86 телевізійних тюнерів, 48 модуляторів до телевізійних тюнерів, 67 карток доступу до телевізійних каналів, 6 дискет та установчі документи приватного підприємства. Клієнти, які користувалися послугами цього підприємства, регулярно сплачували кошти за користування послугами вартість яких, складала від 18 до 65 гривень на місяць.

Працівники відділу боротьби з кіберзлочинністю ГУМВС України у Львівській області під час проведення операції «Пірати» встановили, що на території Миколаївського району здійснюється незаконне розповсюдження сигналів спортивних телеканалів. Ретрансляція цих каналів здійснювалася без ліцензії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення України та без укладання договорів з правовласниками, що є порушенням вимог Закону України «Про авторське право та суміжні права».

За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 176 (порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України.

Під час проведення досудового розслідування працівники міліції встановили, що на території області фінансову-господарську діяльність проводить одна з телерадіокомпаній. Саме це приватне підприємство і ретранслювало телепрограми без відповідної на це ліцензії.

«Ми встановили місцезнаходження приміщення, воно знаходилося у райцентрі Миколаєві Львівської області, з якого і здійснювалася ретрансляція телеканалів. У багатоповерховому будинку, на першому поверсі, знаходилася нежитлова квартира, з якої на дах будинку виходили два телевізійні кабелі. Один з них був підключений до супутникової антени, інший - транслював сигнали телепрограм користувачам, кількість яких перевищувала понад 1000 клієнтів», - розповів начальник відділу боротьби з кіберзлочинністю ГУМВС України у Львівській області Зеновій Добрянський

Під час санкціоновано обшуку в квартирі працівники міліції виявили та вилучили системний блок, 86 телевізійних тюнерів, 48 модуляторів до телевізійних тюнерів, 67 карток доступу до телевізійних каналів, 6 дискет та установчі документи приватного підприємства.

Клієнти цього підприємства регулярно сплачували кошти за їх послуги вартість яких, складала від 18 до 65 гривень на місяць, в залежності від обраного пакету телеканалів. Попри такий тариф «телевізійні пірати» отримували чималі прибутки, адже вони під'єднали понад тисячу абонентів.

Правоохоронці підраховують обсяг збитків від такої «піратської» діяльності. Ведеться досудове розслідування.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області,

за матеріалами ВБК ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ