Йосиф Ситник: "Доведені до банкрутства заводи на Львівщині потрібно націоналізувати"

Йосиф Ситник: "Доведені до банкрутства заводи на Львівщині потрібно націоналізувати"

15.10.14 15:19 0 751
На Львівщині у зв'язку із численними зверненнями трудових колективів з приводу доведення місцевих заводів до банкрутства перший заступник голови ОДА свободівець Йосиф Ситник надіслав листі до Фонду державного майна України, Верховної Ради та Кабміну з метою повернути ці підприємства у державну власність. Ідеться про такі підприємства, як Львівський автобусний завод (ЛАЗ), ПАТ "Львівсільмаш", ВАТ "Львівський завод "Автонавантажувач", ВАТ "Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат", ТОВ "Універсальна бурова техніка", ВАТ "Стрий-Авто".

13 жовтня 2014 року перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації, керівник обласної організації ВО "Свобода" Йосиф Ситник повідомив під час прес-конференції "Приховане знищення промислових підприємств Львівської области: стан та перспективи їх подальшої ефективної діяльності": "Працівники заводів неодноразово зверталися до ОДА з вимогою вжити заходів і відреагувати належним чином на доведення підприємств до банкрутства, штучне зупинення їх виробничо-господарської діяльності, зменшення обсягів виробництва і навіть багаторічного простою".

Йосиф Ситник скерував низку листів-звернень до центральних виконавчих органів влади з метою з'ясування причини зупинки заводів, встановлення їхніх реальних власників та частки держави у статутному капіталі, боргових зобов'язань тощо, з метою подальшого відновлення їхньої господарської діяльності.

"Ми не можемо покладатися на те, що "якось воно саме врегулюється" законами ринку і, можливо, колись знайдеться ефективний власник. Це унікальні підприємства для Львівщини, які розташовані на великих площах, мають величезну інфраструктуру, зокрема оборонного значення, унікальне обладнання; на цих підприємствах працювали тисячі осіб. Попередні власники, які впродовж 1995-2010 років приватизували ці заводи, перепродавали їх та дробили, перереєстровуючи в офшорах, вивозили капітали, які для держави втрачено. Тому потрібно розробити закон, за яким штучно знищені підприємства, які власники купили і заганяють у банкрутство, бо володіють аналогічним бізнесом в інших країнах світу, слід передати у державну власність. За законними рішеннями органів влади, Фонду держмайна та судів, а також інших контрольних органів таку рейдерську діяльність має бути визнано незаконною, а підприємства повернено в державну власність, а в подальшому реприватизовано", – підкреслив свободівець-перший заступник голови ОДА.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ