У Львівській області - Давайте спільно зробимо усе, щоб не дати нашому ворогу такої потрібної йому картинки - Сергій Зюбаненко

У Львівській області - Давайте спільно зробимо усе, щоб не дати нашому ворогу такої потрібної йому картинки - Сергій Зюбаненко

15.10.14 10:19 0 707
Про це йшлось на робочій зустрічі з представниками громадських організацій Львова, яка відбулась з ініціативи начальника Львівського міського управління міліції підполковника міліції Сергія Зюбаненка.

Також на зустрічі були присутні: начальник Управління громадської безпеки ГУ МВС України у Львівській області полковник міліції Андрій Гребенюк, керівник проекту реформування міліції Львівщини Тарас Гаталяк, представники громадських організацій «Самооборона Львова», «Рабів до раю не пускають», «Автономний опір», «Опір-Інфо» та інших.

Головне питання, яке обговорили учасники зустрічі – це забезпечення громадського порядку під час урочистих заходів з нагоди 72 річниці утворення Української Повстанської Армії та Дня Українського козацтва, що святкуватимуться 14 жовтня. Організаторами святкових заходів виступили Львівська обласна державна адміністрація, Адміністрація міського голови Львова, Всеукраїнське товариство «Просвіта» та громадська організація Опір-Інфо.

Особливе занепокоєння учасників викликали можливі провокації під час проведення пішої ходи з нагоди вшанування пам'яті вояків УПА. Маршрут ходи – від майдану перед пам'ятником В'ячеславу Чорноволу на вулиці Винниченка – через центральну частину міста – до пам'ятника Степанові Бандері, де заплановане коротке віче.

«Я не хотів би, щоб у той час, коли на громаду Львова з надією і захопленням дивиться вся Україна, знайшлись люди, котрі використають цей святковий день для провокацій. Ми вже бачили на що здатні кілька десятків підготовлених людей – наприклад, під час останнього футбольного матчу на стадіоні «Арена Львів», коли лише дивом матч не був зірваний, а на стадіон не були накладені штрафні санкції. Тому давайте спільно зробимо усе, щоб не дати нашому ворогу такої потрібної йому картинки - з бійками, провокаційними гаслами і таке інше», - зазначив Сергій Зюбаненко.

Громадські діячі підтримали пропозицію головного міліціонера Львова і усі присутні домовились спільними зусиллями виявляти можливих провокаторів серед учасників урочистостей, а також попереджати один одного про можливі порушення громадського порядку та спільно діяти при виявленні таких порушень.

Присутні представники громадськості Львова запевнили, що зі сторони організаторів урочистостей, зокрема організаторів пішої ходи, не планується жодних непередбачуваних чи провокаційних дій. Учасники ходи не нестимуть плакатів та не вигукуватимуть гасел, які могли б дискредитувати львівську громаду і зіпсувати імідж нашого міста.

«Ми, львів'яни, завжди були прикладом для всієї України у боротьбі за Незалежність, права людини, під час Революції Гідності і зараз – у той час, коли на сході України проводиться антитерористична операція. Тому в наших інтересах мати імідж міста європейського, безпечного і патріотичного. А у випадку можливих провокацій зі сторони невідомих – ми готові співпрацювати з правоохоронцями», - зазначили представники громадських організацій.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Курси ...

КОМЕНТАРІ