У Чернігові відзначили День захисника України

У Чернігові відзначили День захисника України

15.10.14 08:37 0 768
14 жовтня, у Чернігові відбувся мітинг під назвою «Козацька Слава України», присвячений Дню захисника України та Дню українського козацтва. Під час мітингу оголошено, що згідно з Указом Президента України Петра Порошенка 14 жовтня в Україні відзначатиметься День захисника України.

Свято установлено "з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості".

Мітинг слави традиційно пройшов на Валу біля пам'ятника Великому Кобзарю Т.Г. Шевченку. У заході взяли участькерівники міста та області, представники громадськості та гості міста.

У вітальному слові голова Чернігівської обласної ради Микола Звєрєв підкреслив, що встановлення державного свята Дня захисника України 14 жовтня вшановує всі покоління борців за волю і незалежність Української держави. У цей день також святкується величезне релігійне свято Покрови Пресвятої Богородиці, тож він побажав, аби українські герої, які мужньо боронять наші землі від ворогів, завжди знаходились від захистом Покрови Пресвятої Богородиці.

Учасників мітингу привітали також в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман, голова ради козацьких старійшин Микола Козуб, керівник делегації білоруських козаків м. Мінськ генерал-майор Петро Федоренко, головний отаман Чернігівського козацького округу війська запорізького Георгій Яхимович.

Присутні вшанували пам'ять загиблих за свободу і незалежність країни хвилиною мовчання.

Під час заходу відбулося посвячення в козачата нових учасників ансамблю бандуристів «Соколики» Чернігівської музичної школи № 1 ім. С. Вільконського.

Народний хор Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм виконав Державний Гімн України, твір «Реве та стогне Дніпр широкий» Т. Г. Шевченка та молитву за Україну.

Учасники заходу поклали квіти до пам'ятника Т. Г. Шевченку.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Рівненські смітники ...

КОМЕНТАРІ