Сергій Машковський: «Ситуація в області контрольована, а всі проблеми є посильними для вирішення»

Сергій Машковський: «Ситуація в області контрольована, а всі проблеми є посильними для вирішення»

15.10.14 11:39 0 658
На цьому наголосив голова облдержадміністрації Сергій Машковський, оцінюючи показники виконання доходів місцевих бюджетів Житомирщини. Посадовець констатував, що на фоні непростої економічної ситуації в Україні наша область демонструє позитивну динаміку.

За повідомленням департаменту фінансів облдержадміністрації, Житомирщина вперше в цьому році увійшла в трійку лідерів по державі за показником виконання доходів місцевих бюджетів. Починаючи з квітня, область стабільно забезпечує виконання доведених державою показників. Майже півроку в області відслідковується така позитивна тенденція і з кожним місяцем спостерігається нарощування доходів.

За словами заступника директора департаменту фінансів облдержадміністрації Віктора Венцеля, це справді досягнення з огляду на те, що протягом 2013 року та в І кварталі 2014 року в регіоні не виконувалися плани по наповненню місцевих бюджетів, встановлених Законом України «Про державний бюджет України на 2014 рік».

У структурі доходів основний платіж, який формує місцеві бюджети – це податок на доходи фізичних осіб. У порівнянні із вереснем минулого року цей податок зріс на 6,2%. Це гарний показник на фоні того, що ріст мінімальної заробітної плати наразі призупинився.

Віктор Венцель зазначив, що в області нараховується 657 місцевих бюджетів. Щоденний моніторинг надходжень дає підстави стверджувати, що позитивна динаміка збережеться і до кінця року. Він додав: «Сподіваємося, що рік ми закінчимо з такими ж показниками. Зараз немає проблем із виплатою заробітної плати бюджетним працівникам. Головне завдання – вийти на рівень минулого року, коли станом на 1 січня 2014 року не було заборгованості по зарплаті».

На Житомирщину своєчасно надходить дотація з державного бюджету, на відміну від попередніх років, коли область не доотримувала щомісяця певну суму грошей. Це дає змогу профінансувати всі заплановані видатки та попереджує розбалансування бюджету. Окрім цього, останнім часом проходження платежів через казначейство значно покращилося. Фінансування усіх захищених статей проходить без затримок.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Впродовж останніх 4-ох ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ