У Житомирській виправній колонії № 4 відбулося свято з нагоди Дня Українського козацтва

У Житомирській виправній колонії № 4 відбулося свято з нагоди Дня Українського козацтва

15.10.14 13:09 0 694
У Свято Покрови Пресвятої Богородиці 14 жовтня у Житомирській виправній колонії № 4 відбувся літературно-музичний захід патріотичного спрямування з нагоди Дня Українського козацтва.

Цього дня до виправної установи завітали представники обласної влади та Державної пенітенціарної служби України та управління Державної пенітенціарної служби України в Житомирської області.

Кандидат у заступники голови облдержадміністрації Ярослав Лагута перед початком урочистого заходу ознайомився із продукцією, яку виробляють засуджені колонії. На виставці були представлені переважно вироби з дерева (ящики, шафи для одягу та книг, столи, меблі, комп'ютерні столи , ліжка, тумби приліжкові, дошки, брус різних типорозмірів), паркет штучний, взуття, спецодяг та бруківка.

У рамках свята проводилися змагання до Дня Українського козацтва. У різних спортивних конкурсах змагалися команди працівників Житомирської установи виконання покарань №8 «Соколи», Житомирської виправної колонії №4 «Січовики», управління Державної пенітенціарної служби України в Житомирській області «Золотий оселедець» та команда ув'язнених «Сагайдачний». У п'яти різновидах козацьких змагань першість була за різними командами.

Начальник управління соціально-виховної та психологічної служби апарату Державної пенітенціарної служби України, полковник внутрішньої служби Ігор Андрушко привітав присутніх від імені голови Державної пенітенціарної служби України Володимира Палагнюка зі святами.

«Наразі немає бар'єру між засудженими та адміністрацією виправних установ, відбувається пряме спілкування. Це яскравий приклад патріотичного виховання у колонії. У таких закладах відбувається цілий комплекс заходів, щоб повернути людину в суспільство. Адміністрації сприяють тим засудженим, які прагнуть отримати виховання, освіту, розвиток», – відзначив Ігор Андрушко.

Зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, Днем Українського козацтва, а також Днем захисника України (від 14.10.2014 року Указом Президента України Петра Порошенка постановлено цього дня відзначати День захисника України) привітав кандидат у заступники голови облдержадмінітсрації Ярослав Лагута від імені голови облдержадміністрації Сергія Машковського.

«Це свято несе позитив, адже демонструє готовність суспільства допомагати ув'язненим. Це ще раз показує тим, хто відбуває покарання, що вони не втрачені для суспільства, можуть і повинні повернутися до життя і бути корисними. Такий літературно-музичний захід, безумовно, сприяє патріотичному вихованню засуджених», - зауважив Ярослав Лагута.

Начальник управління Державної пенітенціарної служби України в Житомирській області, полковник внутрішньої служби Василь Бурак наголосив, що така виховна робота у виправних закладах сприяє ресоціалізації тих, хто відбуває покарання.

З журналістами враженнями про свято поділився й засуджений Олександр, який запевнив, що такі заходи вносять різноманітність в закрите життя виправної установи і так легше відбувати покарання.

Довідково. Житомирська виправна колонія №4 – установа середнього рівня безпеки для чоловіків, вперше засуджених до позбавлення волі, з плановим наповненням 1540 осіб. У ній також відбувають покарання понад 50 засуджених іноземців з 25 країн світу. Станом на 14 жовтня 2014 року в установі відбуває покарання 1030 осіб.

Роботу установи по штату забезпечують 240 атестованих співробітників (з них 140 – молодшого начальницького складу) та 60 вільнонайманих осіб.

Підприємство Житомирської ВК-4 спеціалізується на виготовленні продукції деревообробки (паркет штучний, брус різних типорозмірів, дошка обрізна, ящики овочеві, погонажні та столярні вироби), корпусних меблів з ламінованого ДСП (шафи для одягу та книг, столи, меблі, столи комп'ютерні різних типорозмірів, ліжка, тумби приліжкові), меблів для облаштування кабінетів, офісів, адміністративних будинків. Надаються послуги промислового характеру щодо розпилу та сушіння деревини, функціонує дільниця по виготовленню бруківки колотої, борту гранітного, залізобетонних виробів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Федеральний міністр ...
Наступна новина: На Львівщині відзначили ...

КОМЕНТАРІ