В Житомирській області порядок отримання субсидій та компенсацій на оплату комунальних послуг

В Житомирській області порядок отримання субсидій та компенсацій на оплату комунальних послуг

15.10.14 10:37 0 839
З 1 жовтня змінився Порядок призначення житлових субсидій. Субсидія призначається одному із членів домогосподарства, який зареєстрований у житловому приміщенні і на якого відкрито особовий рахунок на оплату житлово-комунальних послуг.

Право на отримання житлових субсидій мають домогосподарства, у яких

витрати на оплату житлово-комунальних послуг виходячи із соціальної норми житла та соціальних нормативів користування послугами, перевищують розмір визначеного обов'язкового платежу.

З питання призначення житлової субсидії громадянам необхідно звернутися до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації. У сільській місцевості пакет документів приймають уповноважені особи, які визначаються виконавчими органами сільських і селищних рад.

Для призначення житлової субсидії необхідно подати такі документи:

• заява (за встановленою формою);

• декларація про доходи і майновий стан осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (за встановленою формою);

• довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги).

Інші відомості, що необхідні для призначення житлових субсидій (про забезпеченість громадян житловою площею та комунальними послугами) подають організації, які надають ці послуги, на запит органів праці та соціального захисту населення.

З 1 липня 2014 року Кабінет Міністрів України запровадив компенсації малозабезпеченим сім'ям додаткових витрат на оплату комунальних послуг у зв'язку з підвищенням цін і тарифів. Ними зможуть скористатися родини, середньомісячний сукупний дохід яких не перевищує прожиткового мінімуму для сім'ї.

Розмір компенсації розраховується як різниця між розміром плати за комунальні послуги (природний газ, централізоване опалення та гаряче водопостачання) у межах норм споживання після підвищення цін і тарифів на послуги та розміром відповідного платежу, який сім'я сплачувала до їх підняття.

Порядок отримання компенсації:

1.Заявник подає до управління соціального захисту за місцем проживання:

• заяву довільної форми;

• довідку про склад зареєстрованих у житловому приміщенні осіб;

• довідку про доходи членів сім‘ї;

• згоду на обробку даних, що надані особою для отримання компенсації.

2. Розрахунок розміру щомісячної компенсації здійснює управління соціального захисту і перераховує її на рахунок заявника на підприємстві, що надає послуги.

3. Інформація заявнику про призначення компенсації, її розмір та термін дії надається управлінням соціального захисту.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Как стать ...
Наступна новина: На Волині окружні виборчі ...

КОМЕНТАРІ