В Чернігівській області на Колегії рятувальники підбили підсумки роботи за 9 місяців

В Чернігівській області на Колегії рятувальники підбили підсумки роботи за 9 місяців

15.10.14 10:06 0 666
14 жовтня у Чернігові в обласному Управлінні Держслужби України з надзвичайних ситуацій відбулось засідання Колегії. Під головуванням начальника Управління полковника служби цивільного захисту Ігоря Федоренка були підбиті підсумки роботи оперативно-рятувального гарнізону за 9 місяців 2014 року. В даному заході взяли керівний склад Управління, загонів, міських та районних підрозділів, представники обласної ради ветеранів і пенсіонерів служби.

Відкриваючи засідання Колегії, полковник служби цивільного захисту Ігор Федоренко зазначив: "Цього року проведений комплекс заходів щодо підвищення рівня ефективності протидії загрозам виникнення надзвичайних ситуацій та пожеж. У Луганській області особовий склад забезпечував життєдіяльність транзитного пункту зустрічі внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території та зони проведення АТО. Організовано та забезпечено роботу Регіонального штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням вимушених переселенців. Піротехніки аварійно-рятувального загону Управління продовжують виконувати розмінування у звільнених від терористів населених пунктах і територіях. Здійснено ряд заходів щодо розвитку матеріально-технічної бази підрозділів та їх переходу з газового на альтернативні системи опалення". Також Ігор Федоренко зауважив, що завдання, покладені на апарат і підпорядковані підрозділи Управління, були виконані, забезпечено належне реагування на всі надзвичайні події, що виникли на території області.

На Колегії з доповідями виступили перший заступник та заступники начальника Управління. Вони зазначили, що за 9 місяців на Чернігівщині зареєстровано 4 надзвичайні ситуації, 1318 пожеж та 533 надзвичайні події.

З метою підготовки підрозділів до роботи в осінньо-зимовий період створені запаси твердого палива, що надасть змогу суттєво зменшити обсяги споживання енергоресурсів.

Для особового складу закуплено формений одяг на загальну суму понад 230 тис. грн. Проведено підготовку будівель і транспорту до експлуатації в осінньо-зимовий період.

Пожежно-рятувальними підрозділами Управління здійснено 2971 виїзд за сигналом “Тривога”, з них 1252 - на гасіння пожеж, 342 - на хибні телефонні виклики та спрацювання систем автоматичної пожежної сигналізації, 24 - на ліквідацію наслідків та надання допомоги при ДТП, 1367 - на тактичні заняття та спеціальні навчання. Піротехніками знищено 1635 боєприпасів часів Великої Вітчизняної війни.

Під час гасіння пожеж врятовано 94 особи і матеріальних цінностей загальною вартістю понад 73 млн гривень. Не допущено знищення вогнем 1507 будівель, 98 одиниць автотранспортної техніки, 113 тонн грубих кормів та 193 голів худоби.

Серед інших питань, про які йшлося на засіданні Колегії – проведення виховної роботи з особовим складом і запобігання корупційним проявам, реагування на звернення громадян, дотримання виконавчої й транспортної дисципліни, фінансове забезпечення, проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів серед населення щодо профілактики пожеж і надзвичайних подій.

В свою чергу, окремі начальники районних підрозділів відзвітували про організацію роботи щодо виконання покладених на оперативно-рятувальну службу завдань.

Підбиваючи підсумки Колегії, начальник Управління Ігор Федоренко довів ряд завдань щодо забезпечення цивільного захисту населення, об’єктів і територій в умовах осінньо-зимового періоду, покращення матеріально-технічного оснащення пожежно-рятувальних підрозділів, їх функціонування та готовності до оперативного реагування.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: В Рівному громадяни ...

КОМЕНТАРІ