Чернігівська область: вогнеборці щодня ліквідовують по 4-5 пожеж у екосистемах області

Чернігівська область: вогнеборці щодня ліквідовують по 4-5 пожеж у екосистемах області

15.10.14 15:44 0 640
Кожного дня рятувальники Управління ДСНС у Чернігівській області через засоби масової інформації, під час профілактичних відпрацювань житлового сектору звертаються до населення з проханням не спалювати опале листя‚ суху траву та інші рослинні залишки на присадибних ділянках, сільгоспугіддях та відкритих територіях. Це завдає шкоди не тільки довкіллю, а й призводить до виникнення пожеж, які у деяких випадках закінчуються трагічно. Проте, не всі громадяни прислуховуються до порад фахівців. Як наслідок, вогнеборці щодня ліквідовують по 4-5 пожеж у екосистемах, що виникають через необережність у поводженні з вогнем.

13 жовтня об 11:58 до Ніжинського міськрайонного відділу УДСНС в області надійшло повідомлення про пожежу господарської будівлі у с. Мала Кошелівка. Вогнеборці 16-ї державної пожежно-рятувальної частини з Ніжина та бійці пожежної команди з Великої Кощелівки спільними злагодженими діями о 12:40 локалізували, а о 13:45 остаточно ліквідували пожежу. Як з'ясувалося, її винуватцем став 54-річний господар, який спалював сміття на присадибній ділянці. Вогнем майже повністю знищено сарай.

Того ж дня біля с. Білозерщина Борзнянського району виникла пожежа настилу в лісі на площі 5 га, а біля м. Щорс горіла суха трава на площі 1 га.

У зв’язку з цим, рятувальники Управління ДСНС у Чернігівській області вкотре закликають громадян бути обережними у поводженні з вогнем. Неконтрольований вогонь може накоїти великого лиха.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: У Львові у Дрогобицькому ...

КОМЕНТАРІ