У Рівному пустили тролейбуси з безкоштовним Інтернетом

У Рівному пустили тролейбуси з безкоштовним Інтернетом

15.10.14 12:56 0 813
Перші чотири з десяти тролейбусів, що наше місто закупило в місті Любліні, уперше вийшли на рівненський маршрут № 1. Машини не нові, але вони помітно краще виглядають за більшість тих, що ходять рівненськими вулицями по 30 й більше літ і зим.

Небачена в Рівному новація – швидкий і безкоштовний інтернет через wi-fi в салонах. Так міська влада хоче заманити в екологічний транспорт молодь і дітей. Найперший пасажир – рівненський приватний підприємець Богдан – відразу перевірив, як працює мережа.

– Без збоїв, швидко, як удома! Тепер я точно буду видивлятися у місті на зупинках саме ці нові машини.

- Тут зручні сидіння і вища стеля, більше місця для молодих мам з дитячими візочками. Сотня пасажирів до салону зайде легко, — запевняє водій Анатолій Мічуда. — До того ж, це перший транспорт у місті, де є безкоштовний Інтернет — про це свідчать наліпки на склі. Просто зайшов у двері і користуйся собі мережею на здоров'я. Сподіваємося, що пасажири оцінять.

Презентував тролейбуси громаді міський голова Рівного Володимир Хомко. Він дуже задоволений придбаним у Польщі пасажирським транспортом:

- ми зробили ще один невеликий, але дуже важливий крок на шляху до своєї стратегічної мети – екологічно чистий громадський транспорт в місті Рівному.

В Польщі було закуплено десять тролейбусів, чотири з яких уже вийшли на маршрут, два в дорозі, ще чотири чекаємо у найближчі тижні. Це частинка того плану дій, який свого часу ми розпочали з великої науково-дослідницької і проектувальної роботи цілої групи спеціалістів Університету водного господарства та природокористування. Так ми вжили всіх заходів для покращення фінансового стану „Рівнеалектроавтотрансу”. Поповнили рухомий склад тролейбусного парку, скоротили кількість дублюючих автобуснух маршрутів і вивели підприємство на перше місце в Україні.

Це підтверджують і цифри. Так, у вересні цього року тролейбусне управління зібрало мільйон сто сімдесят шість тисяч гривень, тоді як у вересні минулого року всього сімсот дев'яносто дев'ять тисяч. Це дало можливість вчасно виплачувати заробітну платню працівникам „Рівнеелектроавтотрансу”, повернути людей на робочі місця, отримати нові перспективи для розвитку.

Наступний етап - це придбання і випробування нового тролейбуса подвійної дії, який зможе курсувати вулицями, де немає тролейбусних ліній. Один новий дуобус, з тих, що Рівне має закупити цього року, вартує 2 мільйони гривень. А десять цих тролейбусів, ще дуже добрих і надійних, – сто тисяч. Це дуже вигідно для нас, а особливо – в час фінансової скрути. Це не трапиться завтра, але рано чи пізно ми досягнемо своєї стратегічної мети і в місті Рівному залишиться тільки екологічно чистий громадський транспорт.

До речі, всі тролейбуси ми маємо намір обладнати Wi-Fi роутерами для вільного доступу пасажирів до мережі Інтернет. Це зробить такий екологічно чистий вид громадського транспорту як тролейбус ще більш привабливим для мешканців Рівного.

Перші чотири тролейбуси з Польщі їздитимуть за маршрутом №1. Ще шість «Єльчів» мають привезти до Рівного уже найближчим часом — опісля вирішать, в якому напрямку їх пустити.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині відбувся ...
Наступна новина: У Тернопільському обласному ...

КОМЕНТАРІ