Рівненщина: рівняни знову стали жертвами Інтернет-шахраїв!

Рівненщина: рівняни знову стали жертвами Інтернет-шахраїв!

15.10.14 16:32 0 828
За минулу добу до Рівненського міського відділу надійшло два повідомлення про злочини пов'язані з аферистами у всесвітній мережі Інтернет. Любителі он-лайн покупок віддали шахраям понад 2 300 гривень.

Мільйони українців не уявляють свого життя без Інтернету, а тисячі громадян ні дня не можуть прожити без відвідування віртуальних магазинів. Здійснювати купівлю-продаж в мережі стало не лише вигідно, а й дуже зручно. На жаль, інтернет-магазини не залишились поза увагою шахраїв.

Саме в таку халепу потрапила 27-річна рівнянка Наталія. Жінка розповіла правоохоронцям, що на одному з сайтів виставила на продаж свою весільну сукню. За деякий час на контактний номер Наталії зателефонував невідомий чоловік та, розорпитавши жінку про розміри, повідомив, що хоче її придбати. Вона, не вагаючись, вислала реквізити свого банківського рахунку. Однак переказ жінці так і не надійшов.

Натомість дівчині зателефонував наче б то працівник банку і зіславшись на складну ситуацію в країні пояснив, що потрібно підтвердити переказ. Наталія без всяких сумнівів повідомила аферисту всі особисті дані і навіть дівоче прізвище матері. Дана інформація захищала банківський рахунок від сторонніх осіб.

За кілька годин Наталія виявила, що її картка мобільного оператора заблокована. Відчувши щось не ладне жінка кинулась перевіряти баланс на своєму банківському рахунку, однак 1 300 гривень там вже не було.

За схожою схемою аферисти «видурили» гроші і в 37-річної рівнянки Ірини, яка витавила на продаж черевики. Шахраї заволоділи 1 000 гривень.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Міліціонери вкотре нагадують громадянам були обачними та обережними. Пам'ятайте, що банківські працівники ніколи не проводять жодних консультацій з обслуговування карток по телефону!

Ольга Олійник,

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Турнір «Волинські ...
Наступна новина: Міліціонери провели курс ...

КОМЕНТАРІ