У Тернополі змагалися найкращі спортсмени західної України з вільного бою

У Тернополі змагалися найкращі спортсмени західної України з вільного бою

15.10.14 14:35 0 650
12 жовтня 2014 року відбувся відкритий чемпіонат Тернопільської області з вільного бою (фрі-файту) в місцевій загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів № 16 ім. Володимира Левицького.

Участь у бойових баталіях взяли вісім команд спортивних клубів Чорткова, Тернополя, Чернівців, Івано-Франківська. Всього за першість Тернопільської області боролися 95 бійців віком від 6 до 20 років.

Турнір розпочався хвилиною мовчання, якою присутні вшанували пам'ять побратимів і товаришів Романа Ільяшенка, Андрія Юркевича, Ореста Квача, котрі загинули у зоні проведення антитерористичної операції. Присутні також згадали керівника Тернопільського обласного осередку Всеукраїнської федерації "фрі-файту", тренера та суддю міжнародного класу Валерія Чоботаря, який зараз захищає Донецький аеропорт.

Учасників чемпіонату від імені голови Тернопільської обласної державної адміністрації Олега Сиротюка привітав заступник голови ОДА свободівець Леонід Бицюра. Націоналіст щиро подякував усім представникам Федерації "фрі-файту" за організацію чемпіонату та батькам найменших бійців за те, що знаходять час на своїх дітей і приводять їх у спортивні секції.

Леонід Бицюра нагородив золотими, срібними та бронзовими медалями наймолодших учасників Відкритого чемпіонату Тернопільської області з вільного бою.

"Цей вид спорту допомагає не тільки сформувати фізичні якості дитини, а й виховати характер, – зазначив Бицюра. – Не знаю, збудує кожен з вас спортивну кар'єру чи ні, але відстояти себе, бути сміливим, впевненими, винахідливим, вміти захистити себе, своїх рідних, свою державу ви навчитесь. Це обов'язково знадобиться в житті".

Перший плюс від занять спортом вже помітила тернополянка Наталя Овод, мати шестирічного Матвія. Каже, син змужнів, став дисциплінованішим, зібранішим.

"Фрі-файт" виховує не тільки справжніх чоловіків, а й справжніх українців, – переконаний представник Федерації "фрі-файту" в Тернополі Віктор Мацикур. – А це важливо, особливо зараз, коли державі потрібні захисники здорові не тільки тілом, а й духом.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ