Жителі Тернопільщини роззброюються - в області триває місячник добровільної здачі зброї

Жителі Тернопільщини роззброюються - в області триває місячник добровільної здачі зброї

15.10.14 10:45 0 664
55 одиниць зброї уже здали правоохоронцям жителі Тернопільщини. Найактивніше громадяни роззброюються на Бережанщині, мовляв, у такий напружений час потрібно особливо відповідально ставитися до подібних речей.

Серед зданого арсеналу найбільше мисливської гладкоствольної зброї – 53 одиниці, боєприпасів до зброї армійських зразків – 25, газової зброї – 7, пристроїв для відстрілу гумовими кулями – 2.

До кінця жовтня жителі області мають можливість добровільно здати вогнепальну зброю, боєприпаси, які зберігаються у них незаконно, і таким чином уникнути кримінальної відповідальності. Оформивши відповідні документи, краяни зможуть зареєструвати зброю в особисту власність й надалі використовувати її вже на законних підставах.

– Незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки - це злочин, за який законодавством передбачена кримінальна відповідальність, – нагадує заступник начальника УМВС - начальник міліції громадської безпеки УМВС України в Тернопільській області Руслан Балик. - Пам'ятайте, незареєстрована зброя - це не лише порушення закону, а й причина нещасних випадків, у яких травмуються та гинуть люди. Найстрашніше, що жертвами небезпечних «іграшок» часто стають діти.

Детальнішу інформацію щодо місячника здачі зброї можна отримати за номерами телефонів у Тернополі 27-13-11 та 27-13-96.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ