Курси військово-патріотичної підготовки для школярів Хмельницької області проводять бійці АТО

Курси військово-патріотичної підготовки для школярів Хмельницької області проводять бійці АТО

15.10.14 10:21 0 665
За ініціативи начальника УМВС України в Хмельницькій області Олександра Розізнаного на базі міліцейського спецпідрозділу «Богдан», бійці якого беруть участь в антитерористичній операції на Сході, уже близько місяця проходять курси військово-патріотичної підготовки для старшокласників.

Хто, як не хлопці, які щойно повернулися із війни, найкраще навчать старшокласників захищати і вірно служити Батьківщині. Так вирішили в обласному управлінні внутрішніх справ і близько місяця тому запровадили курси військово-патріотичної підготовки для учнів 10-11 класів.

Навчання проходять на базі спецпідрозділу «Богдан», яка розташована на хуторі Корчунок Хмельницького району. Туди дітей із обласного центру та інших районів області організовано доправляють автобусами.

І викладачі, і діти в захваті від подібних інтерактивних занять, адже вивчати предмет «Захист Вітчизни» в таких умовах значно краще, ніж в шкільній аудиторії без будь-якої наочності. А головне — як і чим захищати Вітчизну школярам розповідають правоохоронці, котрі тільки повернулися з АТО.

— Я захоплююся цими бійцями, —говорить учень 10-го класу Ружичанського НВК Олександр Онищук, — бо у них дуже велика витримка, терпіння і сила. Гордість за свою країну вони доказують не словом, а ділом.

У свою чергу правоохоронці, які спостерігали за хлопчаками, сходяться на думці у тому, що майбутнє країни — в надійних руках. І справді, старшокласники досить вправно долали смугу перешкод, розбирали і збирали навчальну зброю, у важких бронежилетах виконували завдання, які їм ставили спецпризначенці, і навіть вчились робити штучне дихання на спеціальному тренажері.

Як підсумував заступник начальника навчального центру УМВС Віталій Коцюр, діти в захваті від таких занять, адже вони мають змогу ознайомитися із сучасною зброєю, яка використовується в МВС, випробувати себе на смузі перешкод, постріляти зі страйкбольної зброї тощо.

Спочатку заняття відвідували учні шкіл обласного центру. Цього разу на базу спецпідрозділу «Богдан» завітали старшокласники із сіл Розсоша, Копистин та Ружична Хмельницького району, а в майбутньому планується залучати до відвідин таких курсів учнів із віддалених куточків області.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області - ...
Наступна новина: На Хмельниччині піротехніки ...

КОМЕНТАРІ