До Житомирських міліціонерів у гості завітали майбутні правознавці

До Житомирських міліціонерів у гості завітали майбутні правознавці

15.10.14 11:58 0 753
Студенти Житомирського кооперативного коледжу бізнесу і права ознайомилися з роботою міського відділу міліції та розпитали правоохоронців про їх службу у зоні проведення АТО. Окремо майбутні юристи вивчили вимоги законодавства щодо утримання в органах внутрішніх справ затриманих та заарештованих осіб.

Незвично пройшов навчальний день 13 жовтня для студентів навчального закладу, що готує правознавців. По завершенню теоретичних занять юнаки та дівчата завітали до Житомирського МВ УМВС, працівники якого забезпечують правопорядок в обласному центрі.

- Упевнена, аби наші випускники стали гарними фахівцями, важливо дати їм практичні знання щодо застосування законодавства у різних сферах життя, – говорить викладач коледжу Зоя Герус. – А тому ми вдячні за можливість безпосередньо познайомитися з роботою великого міліційного відділу. Хочу відзначити, що багато наших колишніх студентів зараз служать у правоохоронних структурах.

Майбутнім правознавцям продемонстрували організацію роботи ізолятора тимчасового тримання. Начальник ІТТ Олексій Чемерис розповів студентам про заходи, які проведено, аби установа відповідала європейським нормам щодо утримання затриманих та заарештованих. Студенти цікавилися питаннями практичного застосування положень Кримінального процесуального кодексу та співпраці з центром безоплатної правової допомоги.

У подальшому юні гості отримали можливість ознайомитися зі спеціальним спорядженням та зброєю, якими нині оснащені міліційні підрозділи. Неабиякий інтерес хлопців та дівчат викликали захисні бронежилети: зважаючи на останні події на сході, найбільше їх цікавили технічні характеристики обладунків. Усі бажаючі мали можливість приміряти та порівняти захисне спорядження різних класів захисту.

З величезною увагою слухали юні правознавці міліціонерів, які несли службу на блокпостах у зоні проведення АТО. З надзвичайним трепетом розглядали вони бойову реліквію міськвідділу, привезену з Луганщини – український прапор, який раніше майорів на пункті пропуску житомирських міліціонерів.

- Правове та патріотичне виховання дітей та молоді є пріоритетними напрямками у розбудові нашої держави, - зазначив начальник Житомирського МВ УМВС Володимир Остапчук. – Ми проводимо заходи такого спрямування на постійній основі та завжди підтримуємо виховні та освітні ініціативи навчальних закладів обласного центру.

Наталя Тимчук,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ