Житомирські правоохоронці вчилися правильно діяти у надзвичайних ситуаціях техногенного характеру

Житомирські правоохоронці вчилися правильно діяти у надзвичайних ситуаціях техногенного характеру

15.10.14 17:25 0 837
Скоординованість та ефективність спільних дій у разі виникнення або ж загрози техногенної аварії відпрацьовували працівники обласних Управлінь Міністерства внутрішніх справ та Міністерства надзвичайних ситуацій. Заняття проходили на території адміністративного приміщення УМВС, де під час практичної частини гасили умовну пожежу.

Фахівці Управління ДНС розпочали навчання правоохоронців з теоретичних питань, серед яких правила проведення евакуації людей та порядок надання медичної допомоги при надзвичайних ситуаціях техногенного та медико-біологічного характеру.

- Такі навчання мають на меті удосконалення навичок дій працівників міліції у різних нетипових ситуаціях, - прокоментував заступник начальника УМВС Ігор Криворучко. – У своїй щоденній роботі правоохоронці нерідко опиняються в екстремальних обставинах і часто саме витримка, наявний досвід та отриманні знання дозволяють адекватно оцінити небезпеку й відповідно діяти, рятуючи інших.

Окремо один з доповідачів зупинився на користуванні первинними засобами пожежегасіння, а простіше вогнегасниками різних модифікацій.

- Своєчасність кваліфікованої допомоги до прибуття підрозділів МНС дуже важлива для потерпілих, коли йдеться і про життя та здоров'я, і про майно конкретних людей, - наголосив головний фахівець відділу УМНС Василь Бондаренко.

Відтак під час практичної частини навчань працівники міліції локалізували, а бійці УМНС, які прибули за викликом оперативного чергового, загасили умовний осередок загоряння у дворі обласного УМВС.

Кожен із безпосередніх учасників навчань виконував певні функції, які у злагодженій взаємодії забезпечували ефективний механізм належних дій в екстремальній ситуації.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області в ...
Наступна новина: Петро Колодій: "Учні ...

КОМЕНТАРІ