На Вінничині спільні навчання по охороні громадського порядку провели працівник міліції для громадських активістів

На Вінничині спільні навчання по охороні громадського порядку провели працівник міліції для громадських активістів

15.10.14 14:11 0 730
Затримувати ймовірних правопорушників, застосовувати заходи фізичного впливу і спецзасоби, збирати і розбирати пістолет та автомат Калашнікова тренувалися громадські активісти та представники самооборони. Спільні з правоохоронцями навчання проходили на базі навчального центру професійної підготовки УМВС України в Вінницькій області.

Ініціативу об'єднання громадських організацій «Громадський Альянс» щодо проведення таких навчань підтримав очільник міліції Вінниччини Ігор Моренець, і у міліцейському спортзалі на базі навчального центру профпідготовки УМВС відбулись навчання громадського активу Вінниці.

Викладачі центру продемонстрували, як на практиці застосовуються заходи фізичного впливу на правопорушників під час їх затримання, а також як використовувати спецзасоби оборони та індивідуального захисту. Моделювали різні ситуації затримання порушників, надягали на них наручники, зв'язували підручними засобами та конвоювали.

До цієї нелегкої справи долучились і представниці прекрасної статі. Вони також виявили бажання допомагати працівникам міліції під час несення служби по охороні громадського порядку, і вступили до молодої групи швидкого реагування самооборони вінницького району. На рівні з чоловіками молоді дівчата опановували майстерність рукопашного бою, самозахисту та затримували «правопорушників». Неабияку спритність виявили у вмінні збирати, споряджати та розбирати зброю.

- Дивлячись на те, що зараз відбувається у країні, я вирішила бути корисною суспільству і допомагати працівникам міліції забезпечувати спокій громадян, готова заступати з ними на патрулювання, тому і вступила до молодіжної групи активістів, - говорить студентка вінницького училища Юлія. – Зброю тримати у руках не боюсь, вмію з нею поводитись. Цьому мене навчив мій дідусь.

У заході взяли участь близько трьох десятків активістів, які тренувались у трьох підгрупах, аби кожний мав достатньо часу потренуватись та отримати відповіді на запитання.

Міліціонери також ознайомили учасників тренувань з правовими основами, формами і методами діяльності громадських формувань.

За словами начальника управління кадрового забезпечення УМВС Інни Стаховської, завдяки таким заходам громадські активісти мають можливість отримати елементарні практичні навички, які в умовах сьогодення є корисними кожній людині, а для членів громадських формувань та людей з активною життєвою позицією - є необхідністю. Адже будь-коли може виникнути ситуація, коли необхідно буде захистити себе чи своїх рідних. Як це зробити, показували професіонали своєї справи.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівська область: ...
Наступна новина: Волинська область: тривають ...

КОМЕНТАРІ