Вінницькі міліціонери зафіксували 11 фактів обігу курильних сумішей, які можуть містити наркотичні речовини

Вінницькі міліціонери зафіксували 11 фактів обігу курильних сумішей, які можуть містити наркотичні речовини

16.10.14 11:15 0 1240
Вінницькі міліціонери впродовж тижня провели відпрацювання з перевірки місць розповсюдження курильних сумішей, які можуть містити в своєму складі особливо небезпечні наркотичні та психотропні речовини. Було перевірено більше ста закладів, де реалізовувалися курильні суміші, та місця їх зберігання. В результаті проведених заходів було задокументовано 11 фактів обігу курильних сумішей, які, за попередніми даними, могли містити наркотичні чи психотропні речовини.

За словами т.в.о. начальника ВБНОН УМВС у Вінницькій області Андрія Грами, за вказаними фактами слідчими підрозділами відкрито 11 кримінальних проваджень, з яких 10 - за ст.309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Такі злочини караються штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Так, під час огляду помешкань у одному з вінницьких студентських гуртожитків міліціонери вилучили п'ять пластмасових ємностей з сумнівними курильними сумішами вагою 3 кг. Вилучене відправлено на експертизу, яка має підтвердити наявність заборонених законом речовин.

Під час перевірки торгової точки у одному з санаторіїв області міліціонери зафіксували факт реалізації курильних сумішей, які можуть містити у своєму складі наркотичні засоби та психотропні речовини. За даним фактом відкрито кримінальне провадження відповідно до ст. 320 (порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів), що карається штрафом до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

СЗГ УМВС Україна

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Рахівщині браконьєр ...

КОМЕНТАРІ