У Новоград-Волинському районі до Дня Українського козацтва відкрито виставку

У Новоград-Волинському районі до Дня Українського козацтва відкрито виставку

16.10.14 14:18 0 843
У районній Новоград-Волинській бібліотеці на свято Покрови Пресвятої Богородиці 14 жовтня відкрили книжково-ілюстративну виставку для дітей під назвою «Біля витоків козацької слави».

Мета такої експозиції – ознайомити юних читачів з історією українського козацтва. На виставці представлені книжки, які розповідають про виникнення такого історичного феномену як козацтво, про видатних діячів козацької доби, про звичаї та побут козаків. Крім того, експонується краєзнавча й художня література, збірки прислів'їв і приказок про козаків та козацьких дум і пісень. На виставці також є видання, які знайомлять зі святом Покрови, адже для козаків це було особливим.

Бібліотекарі для дітлахів провели історичну годину «По козацьких місцях Житомирщини». Під час заходу юні читачі бібліотеки дізналися про те, що чимало уродженців Житомирщини були знаними козацькими ватажками, про збройні козацькі повстання, які відбувалися на території нашої області, про Звягельський полк під командуванням місцевого ремісника Івана Тиші.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі допоможіть ...

КОМЕНТАРІ