У Житомирі журналістів вчили стрілецькій майстерності та заходам безпеки ,

У Житомирі журналістів вчили стрілецькій майстерності та заходам безпеки ,

16.10.14 12:45 0 836
Спроможність захистити себе – важлива умова сьогодення для професії журналіста. Цій темі і був присвячений навчально-практичний семінар для представників житомирських ЗМІ за участі правоохоронців.

Організаторами проведення навчально-практичного семінару для житомирських медійників «Особиста безпека журналіста» стали активісти громадської організації «Час змін». Відбулися навчання на базі Житомирського обласного фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» за участі працівників міліції.

– Останнім часом професія журналіста, безсумнівно, увійшла у число найбільш небезпечних. За професійним обов'язком ці люди найчастіше опиняються там, де найскладніше, де необхідно проявити максимум витримки та обізнаності. Думка, передана через світобачення автора, може надихнути багатьох або ж навпаки – внести у їх серця зневіру та паніку. А це часто ставить під загрозу їх здоров'я та життя, - каже керівник житомирського ФСТ «Динамо» Леонід Українець.

Відтак, представники центральних і регіональних мас-медіа, які виявили бажання узяти участь у корисному заході, мали нагоду познайомитись із заходами самозахисту, отримати теоретичні знання та практичні навички стрільби з пістолета.

Для початку Леонід Українець розповів присутнім, про те, як слід тримати себе під час виникнення екстремальних ситуацій.

Наступним етапом проведення семінар-заняття стало ознайомлення представників ЗМІ з правилами поводження з вогнепальною зброєю, які роз'яснив начальник сектору професійної підготовки УМВС України в області Максим Каптенко. За допомогою досвідчених інструкторів з вогневої підготовки УМВС медійники отримали початкові навички стрільби з пістолета „Макарова”.

Журналіст житомирського телеканалу «СК» Олександра Стежко, за її ж словами, вперше потрапила до стрілецького тиру та тримала в руках бойову зброю. Проте стала найвлучнішим стрільцем з усіх учасників семінару, за що отримала відзнаку та грамоту.

Загалом же журналістська братія визнала навчання корисними, а отримані під час тренувань навички необхідними для їхньої діяльності. Для подальшого удосконалення знань із заходів особистої безпеки та видів вогнепальної зброї кожен з учасників отримав відповідну навчальну літературу.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ