Міліція попереджає: агітація має розміщуватися у спеціально відведених для цього місцях, а не на асфальті, стовпах і парканах

Міліція попереджає: агітація має розміщуватися у спеціально відведених для цього місцях, а не на асфальті, стовпах і парканах

16.10.14 09:33 0 840
14 жовтня до Малинського міськвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що невідомі розмальовують асфальт на одній з вулиць міста агітаційними написами та розклеюють на електроопорах агітаційні листівки. Правопорушників притягнуто до адміністративної відповідальності.

За вказаною заявником адресою виїхала слідчо-оперативна група Малинського міськвідділу міліції. Правоохоронці застали двох «художників» за щойно зробленим написами агітаційного характеру та розклеюванням таких же листівок на електроопорах.

Як з'ясувалося, агітаторами одного з кандидатів у народні депутати України виявилися двоє юних місцевих мешканців. У них було вилучено знаряддя незаконної агітації – балончики з фарбою, а також розповсюджувані по стовпах листівки.

Відносно обох правоохоронці склали протоколи про адміністративне правопорушення відповідно до ст.21214 (Порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях) КУпАП.

Водночас міліція нагадує, що згідно з чинним законодавством України, а саме п.8 ст.69 (Матеріали передвиборної агітації) Закону України «Про вибори народних депутатів» виконавчої влади та місцевого самоврядування своїм рішенням відводять місця для розміщення друкованих матеріалів передвиборної агітації. А розміщення їх в інших місцях (паркани, стовпи, дерева тощо) відповідно до ст. 21214 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях) карається застосуванням до правопорушників штрафних санкцій.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові безробітний в ...

КОМЕНТАРІ