В Закарпатській області керівник іршавської міліції зустрівся з педагогічним та учнівським колективом школи села Білки

В Закарпатській області керівник іршавської міліції зустрівся з педагогічним та учнівським колективом школи села Білки

16.10.14 09:44 0 857
Майже годину т.в.о.начальника Іршавського райвідділу міліції підполковник Мирон Черничко спілкувався з педагогами та учнями Білківської ЗОШ 1-3 ступенів №1, де навчається 692 учнів.

Мирон Черничко спершу завітав на урок до учнів 9 та 10 класів, де розповів школярам про злочини та правопорушення, які трапились на території району за участю неповнолітніх.

Учні дізналися про причини та умови, що штовхають дітей на необдумані вчинки, за які потім вони потрапляють на облік у кримінальну міліцію у справах дітей, притягуються до адміністративної та кримінальної відповідальності, а в результаті калічать своє молоде життя та майбутню долю. Учням було наголошено, що за допущені ними правопорушення їхні батьки, згідно діючого законодавства, теж несуть відповідальність за незалежне виховання своїх дітей. В ході профілактичної бесіди було особливу увагу загострено на незаконному зберіганні, вживанні та розповсюдженні наркотичних речовин у підлітковому середовищі.

Мирон Васильович обговорив із учнями ще одну важливу проблему – поширення пияцтва та пов′язані з цим злочини. Керівник райвідділу розповів про проведення рейдів на території району працівниками відділу кримінальної міліції у справах дітей по виявленню торгових точок, що реалізовують алкоголь та тютюнові вироби неповнолітнім. Школярів цікавила думка керівника міліції щодо вживання молодими людьми слабоалкогольних напоїв. У відповідь підполковник навів реальний приклад, коли підліток, вживши слабоалкогольний напій у кафе-барі, додому дійти не зміг, бо йому стало зле. Довелось викликати швидку допомогу, лікарі діагностували отруєння спиртними напитками. Тож краще у молодому віці не вживати спиртне і не експериментувати над своїм організмом.

Учні мали можливість поставити досвідченому підполковнику питання, які їх найбільше хвилювали, та отримати на них повні й змістовні відповіді.

Звісно, що учнів зацікавили правоохоронці, які несуть службу в зоні АТО. Мирон Васильович повідомив, що серед цих мужніх міліціонерів є і їхній місцевий дільничний інспектор Василь Кебелеш. На даний час він вже повернувся із м. Артемівськ, приступив до виконання своїх обов′язків дільничного і у найближчий час обов′язково навідається до школи, щоб розповість учням про службу на Сході.

Далі Мирон Черничко зустрівся з педколективом Білківської ЗОШ №1, де піднімалось питання щодо попередження дитячої злочинності, виявлення причин, які сприяють вчиненню неповнолітніми правопорушень, адже вчителі мають змогу першими виявити таких учнів.

На завершення зустрічі т.в.о.начальника Іршавського райвідділу міліції Мирон Черничко зазначив, що зараз головне зберегти мир на Україні, і правоохоронці зроблять все можливе, аби діти зростали сумлінними громадянами, не йшли хибним шляхом і не порушували Закону.

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Черговий успіх луцьких ...
Наступна новина: Хмельницька область: ...

КОМЕНТАРІ