В Закарпатській області надмірне вживання спиртного привело берегівчанина до кримінальної відповідальності

В Закарпатській області надмірне вживання спиртного привело берегівчанина до кримінальної відповідальності

16.10.14 08:09 0 774
До Берегівського райвідділу міліції звернувся 53-річний місцевий житель із заявою про викрадення його велосипеда.

Чоловік розповів, що працював у нічну зміну на брикетному заводі міста. Шлях з дому до місця роботи кілька кілометрів, тому для зручності він їздить на велосипеді. Кожного разу велосипед залишає на території заводу, яка огороджена, тому думка про те, що хтось сторонній може викрасти велосипед, йому не спадала. Але вранці після зміни, коли прийшов на місце, де звечора залишив свій двохколісний транспорт, останнього не знайшов. Оглянувши територію заводу, чоловік впевнився, що хтось викрав велосипед. Хто це міг зробити, чоловік не здогадувався.

За кілька днів оперативникам карного розшуку вдалося вийти на слід злодія, який незаконно привласнив чуже майно. 47-річний місцевий мешканець пояснив, що він увечері вжив чимало спиртного та подався до товариша, який працює на брикетному заводі. Біля опівночі надумав повертатися додому. Проходячи повз велосипед, що стояв біля одної з будівель заводу, чоловік, підігрітий спиртним, прийняв рішення його викрасти. Вранці, коли «зелений змій» вивітрився, горе-злодій, згадавши, що накоїв уночі, пошкодував про вчинене, але було пізно. Тепер чоловіку доведеться відповідати за свої дії згідно Закону.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України (Таємне викрадення чужого майна). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Чолов'яга намагався виправдати свої дії тим, що він вчинив крадіжку під впливом алкоголю. Однак слідчий Василь Горянський пояснив горе-злочинцю, що вчинення злочину особою, що перебуває у стані алкогольного сп'яніння, є обставиною, яку суд може визнати такою, що обтяжує покарання.

Яна Денисюк

Берегівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 15 жовтня 2014 року ...
Наступна новина: Правоохоронці застерігають: ...

КОМЕНТАРІ