В Закарпатській області бійці ДСНС навчались рятувати людей та ліквідовувати наслідки терористичного акту

В Закарпатській області бійці ДСНС навчались рятувати людей та ліквідовувати наслідки терористичного акту

16.10.14 10:32 0 720
Cьогодні, 15 жовтня, в Ужгороді відбулись медико-волонтерські навчання щодо дій органів управління та сил цивільного захисту функціональної підсистеми медичного, біологічного та психологічного захисту населення Єдиної державної системи цивільного захисту на випадок масового ураження людей внаслідок терористичного акту. Дане відпрацювання проходило на базі хлораторної станції КП «Водоканал» міста Ужгород.

За тактичним задумом, на території хлораторної станції терористи підірвали приміщення. Через часткове руйнування останнього у повітря витекло 350 кілограм хлору. Внаслідок даної умовної надзвичайної ситуації 13 осіб, що знаходились безпосередньо в приміщенні хлораторної, отримали різного ступеню важкості та характеру травми. Безпосередньо на об’єкті знаходилось 30 осіб персоналу.

До прибуття спеціалізованих підрозділів, об’єктовим формуванням «Водоканалу» була здійснена часткова евакуація працівників та вжиті заходи щодо первинної локалізації отруйної хмари хлору. Також всім постраждалим працівникам підприємства надавалась перша долікарська допомога.

На місце події за лічені хвилини прибувають підрозділи 1-го державного пожежно-рятувального загону міста Ужгород. Рятувальники у захисних костюмах займаються евакуацією потерпілих безпосередньо з осередку надзвичайної ситуації та проводять постановку водяної завіси.

Одна за одною на місце починають прибувати карети екстреної медичної допомоги та медичний автомобіль від Управління ДСНС України у Закарпатській області. На сортувальних майданчиках потерпілим надається перша долікарська допомога, працюють психологи. Після надання кваліфікованої медичної допомоги всіх потерпілих госпіталізують до медичних закладів. Окрім професіональних медиків працюють і волонтери. Вони також надають допомогу потерпілим та допомагають транспортувати їх до карет «швидкої».

Далі за роботу береться група радіаційного та хімічного захисту. Рятувальники одягають спеціальні захисні костюми, засоби індивідуального захисту органів дихання та вирушають на розвідку ситуації. Вони оцінюють кількість вивільненого хлору, напрямок та силу вітру і зону імовірного зараження, доповідають штабу та формують зону обмеженого доступу та проводять заходи евакуації із зони населення. Вогнеборці ліквідовують пожежу та проводять аварійно-відновлювальні роботи.

Загалом у навчаннях взяли участь 130 працівників від служб та підрозділів життєзабезпечення області, представники Червоного Хреста та волонтери. Від Управління ДСНС України у Закарпатській області було задіяно 30 чоловік особового складу та 6 одиниць техніки.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ