На День патріота в Ужгородську гімназію завітали міліціонери-учасники АТО

На День патріота в Ужгородську гімназію завітали міліціонери-учасники АТО

16.10.14 13:06 0 805
Правоохоронці розповіли гімназистам про свою службу на Донеччині, де вони забезпечували громадський порядок у звільнених від терористів містах.

Днями в Ужгородській класичній гімназії відбувся День патріота, який співпав із Днем захисника України, який віднедавна ми святкуємо на Покрови - 14 жовтня.

З ініціативи класного керівника гімназії Світлани Залуцької на зустріч із гімназистами було запрошено чотирьох закарпатських міліціонерів – підполковників міліції Романа Уса, Михайла Поремчука, капітана Миколу Василиженка і прапорщика Олександра Кияка. Усі вони брали участь в антитерористичній операції на сході нашої держави, зокрема в Донецькій області. А підполковник Ус побував там вже тричі, він є командиром зведеного загону закарпатських правоохоронців.

Гостей вітала завуч гімназії Світлана Дутко, яка відкрила Урок мужності хвилиною мовчання в пам'ять загиблих в АТО українських вояків.

Діти продемонстрували гостям-міліціонерам прийоми козацького бойового мистецтва хортинг, якому їх навчають в гімназії.

Далі у різних аудиторіях перед святково одягненими у вишиванки гімназистами виступили самі правоохоронці. Роман Ус, Михайло Поремчук, Микола Василиженко та Олександр Кияк розповіли дітям про свої бойові чергування на блокпостах, у звільнених від терористів містах, зокрема в Артемівську та Дебальцеві, про різні ситуації, що траплялись під час чергування. Гімназисти уважно слухали виступи бійців, зверталися до них із численними запитаннями.

- Я приємно вражений активністю гімназистів, - зізнався підполковник Роман Ус. - У нас виростають справжні юні герої, патріоти України. З таким підростаючим поколінням в України буде світле майбутнє.

Подібні патріотичні акції в Ужгородській класичній гімназії проводяться вже не вперше і не в останнє, запевняє керівництво цього елітного навчального закладу.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Міліціонери встановили ...

КОМЕНТАРІ