Хмельницька область: рятувальники удосконалили професійну майстерність у школі пожежної охорони в Республіці Польща

Хмельницька область: рятувальники удосконалили професійну майстерність у школі пожежної охорони в Республіці Польща

16.10.14 13:51 0 821
Завдяки налагодженому партнерству та укладеній Угоді про співпрацю між Головним управлінням ДСНС України у Хмельницькій області та Центральною Державною школою пожежної охорони м. Ченстохова чергова делегація рятувальників області опанувала тижневі курси з підвищення професійної підготовки в навчальному закладі сусідньої країни. З 6 по 11 жовтня дев’ять працівників ДСНС взяли участь у навчаннях із проведення аварійно-рятувальних робіт під час надзвичайних ситуацій із викидом небезпечних хімічних речовин та надання медичної допомоги потерпілим.

У ході навчання працівники ДСНС ознайомилися з сучасними та потужними рятувальними автомобілями оперативного реагування, костюмами хімічного захисту, засобами для надання постраждалим невідкладної медичної допомоги. Також вивчали способи ліквідації надзвичайних ситуацій на хімічних об’єктах застосовуючи нові європейські методи ліквідації, зокрема, під час перевезення небезпечних речовин залізницею.

Навчальна програма передбачала практичні заняття та лекції, що відбувались як в аудиторіях Школи, так і на найбільшому в країні навчальному полігоні. На базі димокамери сучасного зразку рятувальники Хмельниччини долучились до практичного заняття з проходження лабіринту складного планування в умовах мінімальної видимості та густого задимлення.

Також співробітники Головного управління відвідали пожежну частину на 12 виїздів та call-центр у м.Ченстохова, аби безпосередньо на місці дізнатися про умови служби та матеріально-технічне забезпечення цього підрозділу.

У вільний від навчання час рятувальники Хмельниччини разом із польськими колегами, які проходять курси з підвищення кваліфікації, зустрілись у товариському змаганні з волейболу, в якому перемогла дружба. Крім того, доторкнулися до духовної спадщини польського народу, завітавши до католицького монастиря, де зберігається Ченстоховська ікона Божої Матері, яку католики шанують як величну реліквію.

Після закінчення навчання всі слухачі, які прибули з Хмельниччини, отримали сертифікати, що підтверджують проходження семінарів із поліпшення професійної підготовки. Отримані знання та перейнятий європейський досвід із ліквідації надзвичайних ситуацій рятувальники Хмельниччини обов’язково втілюватимуть на теренах краю.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Сергій Шаранич: ...

КОМЕНТАРІ