Хмельницька область: рятувальники навчають членів виборчих комісій правил пожежної безпеки на об’єктах волевиявлення

Хмельницька область: рятувальники навчають членів виборчих комісій правил пожежної безпеки на об’єктах волевиявлення

16.10.14 09:51 0 764
За кілька тижнів відбудуться позачергові вибори народних депутатів України. Щоб уникнути пожеж на об’єктах, що будуть задіяні під час підготовки та проведення волевиявлення рятувальники нагадують основні вимоги пожежної безпеки членам виборчих комісій.

Так, 14 жовтня в залі засідань Шепетівської міської ради відбулось зібрання голів виборчих дільниць. На нараду завітали рятувальники району, які роз’яснили присутнім вимоги пожежної безпеки та вручили тематичні листівки, а також звернули увагу на дотриманні протипожежних вимог саме на виборчих дільницях, адже з цих приміщень має бути не менше двох евакуаційних виходів. Сходові клітки, проходи, коридори, тамбури постійно мають утримуватися вільними та нічим не захаращуватися. Обов’язково приміщення повинні бути забезпечені первинними засобами пожежогасіння.

Того ж дня у Чемеровецькому центрі культури, дозвілля і мистецтв рятувальники взяли участь у спільній нараді з головами сільських, селищних рад та головами, заступниками, секретарями виборчих комісій щодо забезпечення протипожежного захисту виборчих дільниць. Головний інспектор райсектору Головного управління ДСНС України у Хмельницької області Віталій Мельник наголосив присутнім на протипожежних вимогах до електроустаткування, евакуаційних шляхів та виходів, порядок експлуатації обігрівальних приладів, обов'язки та дії членів виборчих комісій у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

В аналогічній інструктивній нараді з призначеними головами виборчих комісій та їх членами взяв участь начальник Красилівського районного сектору Головного управління ДСНС України у Хмельницької області Вадим Косінський. В ході проведення наради були обговорені питання протипожежного захисту будівель, наявність вогнегасників та стану відповідності приладів опалення і електроосвітлення.

Крім того, працівники ДСНС у ході нарад провели протипожежні інструктажі під час яких вони наголосили присутнім про суворе дотримання правил пожежної безпеки, як під час підготовки виборчих дільниць, так і під час виборів.

Схожі наради були проведені у всіх районах області. Адже варто зазначити, що згідно чинного виборчого законодавства, усі особи, які беруть участь у роботі виборчих дільниць повинні знати і виконувати правила протипожежної безпеки, а під час виникнення пожежі негайно повідомити про це за номером телефону «101» та вжити заходів щодо евакуації людей і документів із приміщення. Після чого розпочати гасіння пожежі наявними засобами пожежогасіння до прибуття підрозділів пожежної охорони.

ГУ ДСНС України

у Хмельницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ