День народження Ігоря Герича у Львові відзначили виставкою у його пам’ять

День народження Ігоря Герича у Львові відзначили виставкою у його пам’ять

16.10.14 13:31 0 902
15 жовтня, відомому доктору медичних наук, професору Ігорю Геричу було б 53. Його колеги, друзі та родичі підготували фотовиставку, присвячену світлій пам'яті цієї великої людини. Відкриття експозиції відбулося у Музей історії медицини Галичини.

Про це повідомляє кореспондент .

Як зазначив начальник управління охорони здоров’я Львівської міськради Володимир Зуб, для усіх знайомих Ігоря Герича 15 жовтня був особливим днем.

«Кожен з нас мав план його привітати, але 15 жовтня з Ігорем Дионізійовичем неможливо було зв’язатися: він відключав усі телефони, їхав на свою рідну турківську землю. Але точно ми знали, що у нас буде нагода з ним поспілкуватися, потиснути йому руку, обійняти, пожартувати через день, місяць. Цього року, на жаль, у нас не буде такої можливості», – сказав Володимир Зуб.

Він зазначив, саме через це вирішили й організувати фотовиставку, що розповідає про життя Ігоря Герича. На експозиції представлені світлини із родинного архіву видатного хірурга. На них можна побачити маленького Ігоря Герича, юнака, який потім став одним із найталановитіших лікарів України. Також кожен може ознайомитися з досі невідомими світлинами, які розповідають про період служби в Афганістані, і фото найрідніших людей Ігоря Герича – батьків, дружини та дітей.

«Коли ми сиділи з колегами біля кількох альбомів, то вагалися, що показати. Тому прийняли рішення представити невідомі широкому загалу світлини: це сімейні фотографії, світлини батька, мами, всієї сім’ї, яку так любив Ігор Дионізійович. Це фотографії афганського періоду, про який він не любив говорити, яким ніколи не хизувався. Також є фото недавнього періоду, коли Ігор Герич був начальником обласного управління охорони здоров’я, світлини на дозвіллі», – розповів Володимир Зуб.

Над репродукцією світлин працював відомий фотомитець Василь Пилип’юк. Це була важка робота, адже деяким фото десятки років. Крім того, на виставці представлені і нагороди Ігоря Герича, наукова література, над якою він працював, та особисті речі.

Зазначимо, виставка триватиме до 15 листопада. Вхід вільний.

Нагадаємо, доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри хірургії №1 ЛНМУ ім. Данила Галицького Ігор Герич раптово помер 15 червня, у День медичного працівника.

Довідка .

Ігор Дионізович Герич народився 15 жовтня 1961 року у м. Турці на Львівщині в родині відомих бойківських лікарів – Віри і Дионізія Геричів. У 1984 р. з відзнакою закінчив Львівський державний медичний інститут (нині – Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького) за спеціальністю лікувальна справа. У 1985 р. після отримання кваліфікації хірурга працював лікарем-хірургом Турківської центральної районної лікарні. У 1985-1987 рр. проходив строкову військову службу в складі обмеженого контингенту радянських військ в Демократичній Республіці Афганістан.

Після демобілізації короткочасно працював лікарем-хірургом II хірургічного відділення Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, допоки в серпні 1987 р. не вступив до аспірантури при кафедрі загальної хірургії Львівського державного медичного інституту. У 1999 році отримав науковий ступінь доктора медичних наук. З 2002 р. після отримання звання професора до 2013 р. – професор кафедри загальної хірургії, з 2013 р. – завідувач кафедри хірургії №1 Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, голова Львівського осередку Асоціації хірургів України. З 2005 р. по 2008 р. – начальник Головного управління охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації, голова Українського лікарського товариства у Львові. З 2005 р. по 2010 р. – член Національної ради з питань охорони здоров’я населення при Президентові України, член Вищої вченої ради Міністерства охорони здоров’я України, член дорадчої ради при Комітеті Верховної Ради України з питань охорони здоров’я. З 2010 р. – голова правління Галицької лікарняної каси, гостьовий професор Школи біоетики Українського католицького університету, де в рамках сертифікатної програми з біоетики «На службі охорони життя» викладав курс «Лікарська етика». Новости

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Державтоінспекція ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ