Психоз навколо національної ворожнечі у нас не спрацьовує, – Віталій Капранов

Психоз навколо національної ворожнечі у нас не спрацьовує, – Віталій Капранов

16.10.14 11:13 0 818
Відоме гасло часів Другої cвітової війни «Убий німця», яке придумали Симонов та Еренбург, з одного боку, спричинило достатньо велику кількість військових злочинів, з іншого, якби не це гасло – може, і не перемогли б.

Таку думку висловив Сергій Рахманін, автор та ведучий програми «Гра У Класику» (щовівторка о 23:00 на телеканалі ZIK).

Гості програми – режисер Ахтем Сеітаблаєв та письменник Віталій Капранов – не бачать ненависті в Україні, і не вважають, що її можна розпалити.

«Убий москаля» – неправильне гасло. Нехай москалі живуть в своїй Росії, китайці в Китаї, а ми у себе. Психоз навколо національної ворожнечі у нас не спрацьовує. Українці завжди добре живуть з сусідами», – зазначив Віталій Капранов.

«У меня нет ненависти к русским, которые оккупировали Крым. Среди моих учителей большей частью или русскоязычные люди, или русские по национальности», – розповів Ахтем Сеітаблаєв.

Незважаючи на фактичний стан війни, справжні митці не можуть зараз на неї реагувати. Для цього потрібні осмислення та час.

«Митець – це штукачі з самозаводом, він не виконує чужих задач. Як тільки починає – якість автоматично падає», – зазначив Віталій Капранов.

Натомість митці допомагають такими текстами як «Чорний Ворон» Шкляра, коли говорять про героїчні історії, надихають людей, які потім намагаються скинути Януковича.

Пропаганда – зовсім інша річ. Це не мистецтво, а ремесло, хоч не менш важливе. Більше того, гості програми готові були б, після отримання повістки з військкомату, зробити те, що просить держава. Новости

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина за десять ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ