У Рівненській області на порушників валютного законодавства міліція складає адміністративні протоколи

У Рівненській області на порушників валютного законодавства міліція складає адміністративні протоколи

16.10.14 14:13 0 889
Нестабільна ситуація в Україні та продовження військового конфлікту на сході країни викликали значне зростання курсу валют до гривні упродовж останніх півроку. Війна викликала панічні настрої та значні коливання на готівковому ринку валюти за останній місяць. Така ситуація сприяла значному збільшенню нелегальних та напівлегальних обмінних пунктів та активізації діяльності фізичних осіб, що займаються незаконними валютними операціями.

Фахівці Управління ДСБЕЗ УМВС України в Рівненській області проаналізували стан тіньового ринку валютно–обмінних операцій і функціонування на території Рівненської області нелегальних місць обміну іноземної валюти, а також наявну інформацію стосовно осіб, які займаються незаконним її обміном.

На спільній нараді керівників Національного банку України та правоохоронних органів, що відбулась 27 вересня 2014 року, було акцентовано увагу Міністерства внутрішніх справ на недостатню роботу в цьому напрямку.

Враховуючи вищевикладене та зважаючи на те, що незаконні валютно–обмінні операції і на даний час мають місце на території області, з початку року працівники ДСБЕЗ МРВ області склали 90 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень відповідальність за які передбачена статтею 162 КУпАП (Порушення правил про валютні операції).

Правоохоронці вкотре нагадують громадянам, що незаконні скуповування, продаж, обмін, використання валютних цінностей як засобу платежу або як застави – тягнуть за собою попередження або накладення штрафу від 30 до 44 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією валютних цінностей.

На сьогоднішній день працівники міліції вилучили 9825 доларів США, 3260 Євро, 7100 російських рублів та 700000 білоруських рублів. На осіб які вчинили адміністративні правопорушення судами накладено штрафи на суму майже 10 000 гривень.

СЗГ УМВС (за матеріалами ДСБЕЗ УМВС)

України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 16 жовтня 2014 року о 12.00 ...
Наступна новина: 55 років тому помер Степан ...

КОМЕНТАРІ