У Рівненській області один перерахував гроші за міфічний автомобіль, інший повірив СМС про виграш автомобіля і також віддав кровно зароблені гривні.

У Рівненській області один перерахував гроші за міфічний автомобіль, інший повірив СМС про виграш автомобіля і також віддав кровно зароблені гривні.

16.10.14 10:20 0 829
Обидва стали черговими жертвами аферистів.

Мешканці Зарічненського району не зважаючи на неодноразові попередження міліціонерів про методи шахраїв, продовжують потрапляти на їхній гачок.

За минулу добу співробітники районної міліції зареєстрували два факти вчинення шахрайських дій.

Спочатку, до міліції звернувся 38-річний житель Зарічного Леонід, який розповів про те, що через касу відділення «ПРИВАТ банку», він перерахував гроші в сумі 6 000 гривень громадянину на ім`я В`ячеслав. З ним він познайомився на одному з сайтів з продажу автомобілів і перерахував гроші з метою придбання автомобіля. Після перерахунку коштів зв'язатись із зловмисником стало неможливо.

Через деякий час на пульт чергового надійшло повідомлення від 41-річного Олексія із села Морочне. Правоохоронцям він розповів про те, що на мобільний телефон він отримав повідомлення про те, що він виграв автомобіль. Для того, щоб отримати свій виграш йому необхідно перерахувати грошові кошти в сумі 3 500 гривень на вказаний у повідомленні рахунок, що в подальшому довірливий Олексій і зробив.

- Відомості по даних фактах внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальні провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статі 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), – повідомив перший заступник начальника-начальник слідчого відділення майор міліції Ростислав Супрунюк. – Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Юлія ПОЛЮХОВИЧ,

Зарічненський РВ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі вікриття ...
Наступна новина: У Житомирі оперативники ...

КОМЕНТАРІ