Правоохоронці застерігають: мобільні шахраї продовжують видурювати гроші у довірливих тернополян

Правоохоронці застерігають: мобільні шахраї продовжують видурювати гроші у довірливих тернополян

16.10.14 08:10 0 743
Черговий випадок телефонного шахрайства стався нещодавно в обласному центрі. Аби врятувати сина від проблем із Законом, 51-річна тернополянка перерахувала на рахунок зловмисників вісім тисяч гривень.

Потерпіла розповіла правоохоронцям, що до неї на мобільний зателефонував незнайомець і представився співробітником міліції. Він повідомив жінці про те, що її син, нібито, побив людину, і за це йому загрожує кримінальна відповідальність. Аби родича відпустили, потрібно заплатити гроші. Ціна питання – вісім тисяч гривень.

Слова невідомого чоловіка приголомшили жінку. Щоб врятувати сина, вона кинулася негайно виконувати усі вказівки співрозмовника. Вхопила зі сховку вказану суму грошей і побігла до найближчого банківського відділення, де через термінал перечислила гроші на рахунок мобільного, який їй вказав невідомий абонент.

Те, що потрапила у тенета телефонних шахраїв, тернополянка зрозуміла лише після того, як зателефонувала синові. Останній запевнив, що з ним усе гаразд і у жодну неприємну пригоду він не потрапляв.

Потерпіла й досі не може зрозуміти, чому одразу не зв'язалася з сином. Каже, була у шоковому стані і намагалася за будь-яку ціну вберегти свою кровинку. Саме цей психологічний тиск й застосовують найчастіше мобільні шахраї. І як свідчить статистика, доволі успішно.

Тернопільські міліціонери не вперше застерігають від подібних випадків мобільних шахрайств. Щоб розпізнати обман, міліціонери радимо одразу зв'язатися з сином, донькою, чи іншим родичем, з яким, нібито, трапилося нещастя. Якщо ж зловмисник наказує не класти слухавку, бо інакше це нашкодить комусь з ваших рідних, спробуйте знайти інший засіб зв'язку і таки зателефонувати. Того, хто вам телефонує, попросіть назвати ім'я вашого рідного, місто в якому він живе, описати його зовнішність і відповісти на запитання особистого характеру. Стовідсотково, злодій зникне зі зв'язку.

Інша порада: наберіть 102 і дізнайтеся, чи справді ваш син, донька чи хтось інший перебуває у відділенні міліції, там обов'язково нададуть таку інформацію.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Клієнти ПриватБанку ...
Наступна новина: Волинська область: у ...

КОМЕНТАРІ