Вирішують питання погашення заборгованості «Тернопільського облавтодору»

Вирішують питання погашення заборгованості «Тернопільського облавтодору»

16.10.14 17:16 0 706
Колективні трудові спори у філіях дочірнього підприємства «Тернопільський облавтодор» відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» вирішували на засіданні примирної комісії 15 жовтня. Участь у засіданні взяв перший заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Крисак.

На території області упродовж серпня-вересня 2014 року Національна служба посередництва і примирення зареєструвала шість колективних трудових спорів. Зокрема сторонами у зазначених спорах є наймані працівники філій «Тернопільський райавтодор», «Деренівський асфальтобетонний завод», «Тернопільська дорожня експлуатаційна дільниця», «Теребовлянський райавтодор», «Лановецький райавтодор», «Бережанський роайдавтодор» та дочірнє підприємство «Тернопільський облавтодор» ВАТ «ДАК«Автомобільні дороги України», – повідомила начальник відділення НСПП в Тернопільській області Наталія Шершньова.

«Враховуючи те, що дані колективні трудові спори зареєстровані на рівні структурних підрозділів ДП «Тернопільський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» та вимоги у даних колективних трудових спорах є споріднені, засідання примирної комісії проводяться спільно. Наймані працівники вимагають від підприємств погасити заборгованість із виплати заробітної плати за травень-липень 2014 року, а також забезпечити виконання відповідних законодавчих актів щодо оплати та охорони праці», – повідомила Наталія Шершньова.

За її словами, перше засідання примирної комісії по розгляду цих колективних трудових спорів провели ще 24 вересня. Сторони не досягнули згоди щодо виконання вимог працівників, відтак комісія прийняла рішення продовжити розгляд колективних трудових спорів за участю представників органів влади, голів Тернопільської, Теребовлянської, Лановецької та Бережанської райдержадміністрацій, представників Служби автомобільних доріг у Тернопільській області, головного управління Державної казначейської служби в Тернопільській області, відділу організації державного нагляду, розслідування нещасних випадків гірничо-технічного нагляду та охорони праці територіального управління держгірпромнагляду у Тернопільській області.

Зокрема, «Тернопільський облавтодор» станом на 1 жовтня боргує по виплаті заробітної плати понад 9 млн. гривень, повідомив директор даного підприємства Юрій Іваниця. Із вимогами працівників він погоджується, проте вийти із кризової ситуації поки не вдається через недофінансування із державного бюджету.

«Деяким філіям вдалось погасити заборгованість на 50-60%, – констатував він. – Коштів, які надходять із «Укравтодору», є недостатньо для повного погашення заборгованості. Ситуацію ускладнює те, що ми змушені щомісячно оплачувати штрафи державі, що є у нашій ситуації нелогічним. Із цього приводу пропоную звернутись у відповідні органи із проханням накласти мораторій».

У ході засідання запропонували посилити контроль за коштами, які поступили до підприємства упродовж попередніх років, а також продуктивніше використовувати державні кошти. Окрім того, виходом із ситуації для підприємства є пошук та виконання якомога більше замовлень. Ще одним рішенням даного спору, на думку голови Бережанської РДА, могло б стати реформування галузі автомобільних доріг на державному рівні з метою створення чіткої структури без посередників.

Відтак, Іван Крисак доручив Обласній службі автомобільних доріг підготувати пропозиції щодо виходу підприємства із кризової ситуації. Стан галузі автомобільних доріг області та її матеріально-технічне забезпечення винесуть на засідання колегії, яке відбудеться 29 жовтня.

«Ця зима ускладнена ситуацією в країні. Ми не можемо допустити недостатньої підготовки до її початку, – зазначив Іван Крисак. – «Облавтодор» та його філії на місцях повинні брати усі можливі замовлення. Влада на місцях має сприяти виконанню роботи у районі чи області державними підприємствами. Погасити заборгованість допоможе «Облавтодор», який має фонд матеріального накопичення за останні 5 років. Ці кошти потрібно використати для погашення заборгованості. У свою чергу начальник Служби автомобільних доріг повинен пояснити дану ситуацію та знайти кошти для виплати решти боргу».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковинець не знайшов ...
Наступна новина: На Вінничині працівниці ...

КОМЕНТАРІ