Тернопільським правоохоронцям, які дислокуються у Новоайдарі, місцеві жителі приносять їжу та гарячі напої ,

Тернопільським правоохоронцям, які дислокуються у Новоайдарі, місцеві жителі приносять їжу та гарячі напої ,

16.10.14 08:59 0 798
П'ятдесят бійців зведеного загону правоохоронців Тернопільщини несуть службу в місті Новоайдар, Луганської області. Вони охороняють в'їзди та виїзди на трьох блок-постах в межах Новоайдарського району та в бік міста Щастя.

- Здійснюємо, покладені на підрозділи завдання – це недопущення в'їзду у вказані райони сепаратистів й інших антисоціальних елементів. Також недопущення перевезення вогнепальної зброї, вибухонебезпечних предметів, - розповів Юрій Шмигельський, начальник спецміліції УМВС України в Тернопільській області.

За його словами, саме в місті Щастя проходить лінія фронту. Це, приблизно, 26 кілометрів від місця базування їхнього зведеного загону.

Майже кожного вечора ідуть обстріли зі сторони Луганська – з Веселої гори, де перебувають сепаратисти, які ведуть обстріл мирного населення, а також блок-постів української армії та правоохоронних органів. На щастя, поранених та загиблих серед бійців зведеного загону немає.

Живуть правоохоронці у місцевій школі-інтернаті. Умови їх цілком задовольняють, оскільки після несення варти в земельних копанках, прийти помитися та відігрітися – вже за щастя.

Місцеве населення до українських бійців відноситься по різному. Старший інспектор сектору охорони порядку Бережанського райвідділу міліції Тарас Яцьків каже, що останнім часом люди стали прихильнішими, приносять їжу, чай, каву.

Втомилися від постійних вибухів і самі мешканці сходу. Вони в один голос стверджують, що хочуть миру.

Олена – доброволець з міста Щастя. Дівчина проходить службу у Київському 12 батальйоні. Пішовши воювати з українською армією, дівчина втратила найближчих друзів. Родина сприйняла її рішення також неоднозначно. Одначе, каже дівчина, краще стояти пліч-о-пліч з однодумцями, ніж продовжувати спілкування з людьми, які її не розуміють.

< >

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатці везуть зі ...
Наступна новина: Осінь - гаряча пора: в ...

КОМЕНТАРІ