В Івано-Франківську секретар міської ради Микола Вітенко взяв участь у відкритті пам’ятника Дмитрові Гаху (Скубі)

В Івано-Франківську секретар міської ради Микола Вітенко взяв участь у відкритті пам’ятника Дмитрові Гаху (Скубі)

16.10.14 12:04 0 855
14 жовтня в селі Хриплин Івано-Франківської міської ради пройшло відкриття пам'ятника Дмитрові Гаху (Скубі) – курінному УПА. У заході взяв участь секретар Івано-Франківської міської ради Микола Вітенко

Захід зібрав практично усіх жителів села. Від найменших до найстарших зібралася громада, щоб увіковічнити пам'ять Героя, свого односельчанина Дмитра Гаха, на псевдо Скуба. Дмитро Гах за словами сільського голови Романа Качмара своїм життєвим чином фактично переміг саму смерть, адже віддавши життя за Україну, залишив за собою славу та невмирущий дух.

Секретар Івано-Франківської міської ради, свободівець Микола Вітенко наголосив, що відкриття постаменту саме 14 жовтня у День УПА, у Свято Покрови є досить символічним та просто необхідним. «На жаль шні події практично повторюють часи під час Другої світової війни. Знову батьки проводжають своїх синів на війну, щоб ті вкотре захищали нашу Україну. Дмитро Гах – це не Герой минулого, це натхнення для сьогодення. Прикро, що на 23 році Незалежності нашої держави досі ані Президент, ані Верховна Рада не спромоглися визнати вояків УПА воюючою стороною. Цього року вкотре депутати фракції ВО «Свобода» в міській раді ініціювали звернення до Верховної Ради та Президента щодо визнання УПА воюючою стороною. Але переконаний, що завдяки піднесенню народу, єдності нації наша держава стане справжньою проукраїнською Україною», - підкреслив Микола Вітенко.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олександр Пирожик: ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ