Піротехніки ДСНС України виявили спеціально встановлені терористами 5 одиниць вибухонебезпечних предметів на розтяжках у парковій зоні Слов’янська – Сергій Бочковський

Піротехніки ДСНС України виявили спеціально встановлені терористами 5 одиниць вибухонебезпечних предметів на розтяжках у парковій зоні Слов’янська – Сергій Бочковський

16.10.14 10:34 0 793
“Піротехнічні підрозділи ДСНС України продовжують обстежувати території звільнених міст Луганської та Донецької областей, виявляти та знешкоджувати вибухонебезпечні предмети, які залишили по собі терористи. Часто піротехніки знаходять вибухівку, яка була спеціально та цинічно встановлена терористами і направлена саме на завдання шкоди мирним жителям. Так, 15 жовтня до оперативного штабу ДСНС України у м. Слов’янську Донецької області надійшло повідомлення від директора Слов’янського ринку про виявлення вибухонебезпечного предмету та підозру на замінування паркової зони поблизу ринку”, - повідомив Голова ДСНС України Сергій Бочковський.

Він зазначив, що на місце виявлення вибухонебезпечних предметів оперативно прибули два піротехнічних розрахунки 1 Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України під керівництвом майора служби цивільного захисту Юрія Цикенюка.

“Під час обстеження території піротехніки виявили спеціально встановлені терористами 5одиниць вибухонебезпечних предметів на розтяжках. Завдяки професійним діям особового складу всі вибухонебезпечні предмети знешкодженні із суворим дотриманням заходів безпеки, а паркова зона відкрита для населення”, - сказав Сергій Бочковський.

Нагадаємо, що від початку робіт піротехнічних підрозділів на території міста Слов’янськ обстежено територію м. Слов’янська та Слов’янського району (включаючи ДП «Санаторно-курортний реабілітаційний центр «Слов’янський курорт») та перевірено 650 споруд і будівель, ділянки території загальною площею 515,4 га, акваторії водойм - 31,9 га при цьому виявлено і вилучено 13198 одиниць боєприпасів (артилерійських снарядів – 1145 од., мінометних мін 1083 од., бойових гранат та мін 384 од., реактивних боєприпасів – 81 од., інших вибухонебезпечних предметів 10505 од.).

Обстежено також територію Слов’янської ТЕС, загальною площею 100,6 га., акваторію водойм - 5,6 га та перевірено 24 споруди і будівлі, при цьому виявлено і вилучено 210 одиниць боєприпасів.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Вінничині міліція ...

КОМЕНТАРІ