Піротехніки ДСНС України вже знешкодили понад 23 тисячі одиниць боєприпасів та розмінували близько 1 тисячі 400 гектарів території на Сході України

Піротехніки ДСНС України вже знешкодили понад 23 тисячі одиниць боєприпасів та розмінували близько 1 тисячі 400 гектарів території на Сході України

16.10.14 15:43 0 697
Одним із основних напрямків діяльності Державної служби з надзвичайних ситуацій є виконання робіт, пов'язаних із очищенням території держави від вибухонебезпечних предметів, особливо у звільнених від терористичних організацій населених пунктах Донецької та Луганської областей. Піротехнічними підрозділами Служби з 6 липня 2014 року для нормалізації життєдіяльності та забезпечення безпеки населення Донецької та Луганської областей проводяться роботи з розмінування територій та об’єктів господарства. Про це повідомив на брифінгу РНБО України заступник начальника управління організації пожежогасіння, піротехнічних робіт та підготовки підрозділів ОРС ЦЗ Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Олег Бондарь.

Він зазначив, що особлива увага приділяється обстеженню та розмінуванню об’єктів соціальної сфери, лікарень, магазинів, шкіл, дитячих садків, адміністративних споруд, автомобільних та залізничних мостів, теплоелектростанцій, систем енерго -, газо -, водо -, теплопостачання, водовідведення, об’єктів транспортної інфраструктури.

“Станом на піротехніками Служби під час виконання завдань на сході України розміновано близько 1 тисячі 400 гектарів території та 38 гектарів акваторії водних об’єктів, знешкоджено понад 23 тисячі 700 одиниць вибухонебезпечних предметів, перевірено на наявність боєприпасів 957 об’єктів соціальної інфраструктури. У ході виконання робіт із розмінування піротехнічними підрозділами виявлено та знешкоджено понад 380 спеціально та цинічно встановлених терористами особливо небезпечних вибухових пристроїв, зокрема замаскованих під предмети побуту та дитячі іграшки”, - сказав Олег Бондарь.

Крім того, піротехніками Державної служби з надзвичайних ситуацій постійно знешкоджуються вибухові пристрої із дистанційним керуванням, боєприпаси на розтяжках у стані невилучення, фугаси великої потужності, а також підготовлені до дії протитанкові та протипіхотні міни.

“З метою запобігання нещасним випадкам у разі виявлення вибухонебезпечних предметів фахівцями Державної служби з надзвичайних ситуацій постійно проводиться роз’яснювальна робота серед населення через місцеве радіо, пресу, телебачення, Інтернет - видання, шляхом проведення бесід та інформацій, видання спеціальних плакатів і пам’яток про заходи безпеки при виявленні боєприпасів”,- зазначив Олег Бондарь.

Державна служба з надзвичайних ситуацій продовжує виконання заходів щодо забезпечення безпеки та відновлення нормальної життєдіяльності населення Донецької та Луганської областей.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Тернопільські міліціонери, ...

КОМЕНТАРІ