У контексті євроінтеграційних процесів в Україні налагоджується тісна співпраця між волинськими та польськими вишами

У контексті євроінтеграційних процесів в Україні налагоджується тісна співпраця між волинськими та польськими вишами

16.10.14 08:06 0 976
У контексті євроінтеграційних процесів, які тривають в Україні, налагоджується тісна співпраця волинських та польських вищих навчальних закладів. Про це розповів голова облдержадміністрації Володимир Гунчик учасникам всеукраїнської наради Спілки голів обласних рад директорів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації України.

Він, зокрема, повідомив, що минулого місяця делегація області перебувала у м.Люблін Республіки Польща. Сторони обговорювали питання поглиблення транскордонного співробітництва, в тому числі й в науковій сфері. Відтак, було підписано низку угод між Східноєвропейським Національним університетом ім.Лесі Українки та польськими вишами.

Ці процеси тривають і далі. Володимир Гунчик розповів. що свою готовність до співпраці з волинським вищими навчальним закладом підтвердив і Варшавський Університет. «Освіта в Україні стає транснаціональною. Наші навчальні програми все більше адаптуються до європейських вимог, завтра наші студенти зможуть безперешкодно працювати за кордоном, втілювати світові інновації в рідній державі», - підкреслив голова облдержадміністрації.

Відтак, угода між Східноєвропейським національним університетом ім.Лесі Українки та Варшавським університетом передбачає спільне стаціонарне навчання ІІ ступеня англійською мовою за напрямом «Європейська адміністрація» для випускників волинського вишу.

Кандидатури до навчання пропонуватиме СНУ ім.Лесі Українки, а набір та навчання здійснюватимуться на засадах, що прийняті на факультеті журналістики та політичних наук Варшавського університету. Триватиме учбовий процес упродовж чотирьох семестрів, після його завершення студенти отримають диплом Варшавського університету.

Навчатимуться студенти або в Україні, або в Польщі, залежно від рішення, прийнятого Радою Інституту європеїстики факультету журналістики та політичних наук відповідно до річного плану організації навчання. Викладатимуть фахівці СНУ ім.Лесі Українки та Варшавського університету.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Слухоманія №134
Наступна новина: розпочато збір посадових ...

КОМЕНТАРІ